Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: „Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor”

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat la dezbaterea moţiunii împotriva sa, că PSD trebuia să updateze moţiunea, că IMM Invest funcţionează deja şi i-a calificat pe semnatarii moţiunii drept criminali pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă, au jucat poker cu sănătatea românilor.

G.B., luni 11 mai 2020 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

El a criticat PSD în legătură cu gestionarea programului Start Up Nation. ”Sunteţi nişte ţepari!”, le-a spus el social-democraţilor.

”Eu şi PNL gestionăm cu succes această criză, iar semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Semnatarii sunt cei care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi, A doua zi ei ai dat vina pe români. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor”, a afirmat ministrul în plenul Camerei.

În opinia sa, cel mai josnic lucru în aceast moţiune este că, fără respect pentru români, ”au folosit acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”.

Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: „Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor”

cîțu a răbufnit

Citeste si: Orban: „Pe alţii i-a durut la bască sau poate nu au avut niciun interes...”

Citeste si: Un jucător, de 19 ani, al echipei Atalanta a decedat

Citeste si: Vrancea: 25 de bătrâni de la un cămin din Odobeşti şi 16 angajaţi, confirmaţi cu coronavirus

”Cât de ticăloşi să fiţi să vă folosiţi de virus ca să atacaţi Guvernul? Ar trebui să vă cereţi public scuze familiilor îndoliate că v-aţi folosit de virus. Este timpul să vă daţi seama că trăiţi în altă Românie, nu mai este România voastră. România de 6 luni arată mult mai bine. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin. Azi guvernează PNL, ştim ce să facem şi cum să facem. Măsurile luate pentru a combate criza sunt apreciate de români, chiar din diaspora şi de toată lumea. Acest Guvern a gestionat bine cele două crize suprapuse, când aţi lăsat visteria goală, statul român nepregătit”, a declarat ministrul.

Citeste si: Vești proaste pentru sora Denisei Răducu, aflată în Spania! Informații noi despre scandalul pe averea regretatei cântărețe


Cîţu a declarat cu IMM Invest care este cel mai mare program şi cel mai bun program de susţinere a IMM din ultimii 30 de ani de zile, comparându-l cu Start Up nation.

”În anul 2019 s-au alocat credite bugetare de 383 milioane. Ştiţi care erau datoriile bugetare pentru Start Up nation în ultimii doi ani de zile? Un miliard de lei. Nu aţi alocat nici măcar banii după doi ani de zile pentru a plăti facturile. Nici la începutul anului 2019. V-aţi bătut joc de acei oameni i-aţi lăsat cu facturile neplătite. În timpul anului aţi luat şi pus în fondul de rezervă 100 de milioane iar la rectificarea aţi mai luat bani. Când am preluat guvernarea, în noiembrie, erau 50 de milioane de RON pentru Start Up nation. Nu aţi plătit nici un leu 3 ani de zile aproape. Ar trebui să plătesc eu 300 de milioane ca să nu vă faceţi de râs. Sunteţi nişte ţepari! Aţi dat ţeapă oamenilor, aţi spus să îşi ia credite să îşi facă credite ca să poată să funcţioneze. Le-aţi promis bani încă din 2017”, a afirmat ministrul.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe care-l acuză că este ”mai nociv decât efectele pandemiei”. În moţiunea intitulată ”Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD afirmă că Florin Cîţu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si