CNATDCU a respins contestatia depusa de Gabriel Oprea cu privire la verdictul de plagiat al tezei sale de doctorat

Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins contestatia fostului vicepremier Gabriel Oprea privind verdictul de plagiat, cu 31 de voturi pentru si 2 impotriva.

A.C., luni 29 august 2016 , 15:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus o contestatie privind verdictul de plagiat al consiliului, care a propus si retragerea titlului de doctor. Solicitarea a fost insa respinsa, au declarat oficiali din Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax. Propunerea de retragere a titlului de doctor urmeaza sa ajunga la ministrul Educatiei.

La inceputul lunii august, Oprea a adeclarat ca daca consiliul ii va respinge contestatia, atunci se va adresa instantei, pentru ca el a respectat normele in vigoare.

Pe de alta parte, consiliul general al CNATDCU a considerat ca Oprea a plagiat in teza de doctorat.

''Comisia a argumentat pe mai multe pagini si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat în buna parte si propune în virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luata în unanimitate, de cei în jur de 35 de membri'', a declarat la data de 17 august Viorel Barbu, presedintele CNATDCU.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, "Procedura plangerii prealabile", a fost sustinuta în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi? Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi?
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
b1.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si