COD ROȘU de inundații în România

După ploile torențiale extrem de puternice din ultimele zile, hidrologii au emis o atenționare COD ROȘU de inundații, valabilă în județul Vrancea, și mai multe avertizări cod galben și portocaliu în alte județe din țară.

Author: Razvan Ilie vineri 18 iunie 2021 , 20:35

Avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Vrancea, valabilă până sâmbătă dimineaţa.[Sursa foto: Facebook / Mangalia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri seara, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Vrancea, valabilă până sâmbătă dimineaţa.

Citeste si: VIDEO- România, lovită cu putere de ciclonul din Marea Neagră. Cod portocaliu

Ciclonul din Marea Neagră care a făcut prăpăd la vecinii bulgari a lovit și România cu putere... Ploile de cod portocaliu au biciuit vineri 12 județe din zona de est a țării.

Cod ROȘU de inundații după ciclonul din Marea Neagră

Conform prognozei emise de hidrologi, în intervalul 18 iunie, ora 18:50- 19 iunie, ora 9:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinul hidrografic Putna- bazin

amonte S.H. Tulnici, judeţul Vrancea.

Hidrologii precizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Putna- bazin amonte S.H. Lepşa.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice INHGA va actualizarea prognozei hidrologice.

Citeste si: UEFA ia în calcul să mute semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta

Mai multe coduri galben și portocaliu de inundații

COD PORTOCALIU

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui, Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale  COTELOR DE INUNDAŢIE   pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui, Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca,  județele:  Neamț, Bacău și Suceava.

COD GALBEN
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda, județele: Alba și Cluj.

COD GALBEN
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Brănișca

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Brănișca, județele: Alba și Hunedoara.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si