"Deşi niciun membru al forţelor armate americane nu a fost ucis în timpul atacului iranian din 8 ianuarie de la baza Aïn al-Assad, mai mulţi dintre ei au fost trataţi pentru comoţii cerebrale din cauza exploziei şi sunt în curs de evaluare", a indicat comandantul Bill Urban într-un comunicat. 

Citeste si: Al Trelea Război Mondial începe în 2020! Profeţiile lui Nostradamus

Ca măsură de precauţie, unii dintre militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

Citeste si: Armata siriană: Avioane israeliene au atacat baza aeriană T4 din provincia Homs

"Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak", a precizat Bill Urban.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Până la 1.500 de americani au fost cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

Citeste si: VIDEO| Doborârea avionului ucrainean cu 176 de pasageri de către armată i-a scos pe străzi pe iranieni

Armata siriană a anunţat marţi că avioane israeliene au atacat baza aeriană T4 din provincia Homs şi că sistemele de apărare au doborât mai multe rachete, în atacurile care au provocat doar pagube materiale, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat presei de stat că patru rachete israeliene au atins baza, dar că  sistemele de apărare au interceptat alte câteva, care au fost doborâte. Televiziunea de stat nu a precizat anterior cine a fost în spatele atacurilor împotriva unei baze aeriene majore.

Israelul a bombardat în mod repetat ţine din Siria susţinute de miliţii, afirmând că obiectivul său este să pună capăt prezenţei militare iraniene în ţara distrusă de război.

Citeste si: Iran- Aparatul Boeing al Ukraine International Airlines a fost doborât fără ordin, din cauza unui bruiaj în comunicaţii

Baza aeriană T4, despre care sursele de informaţii occidentale afirmă că a fost folosită ca bază pentru Gărzile Revoluţionare din Iran, a fost atacată de mai multe ori de către Israel în ultimii ani.

Israelul a afirmat în trecut că Iranul foloseşte baza T4 pentru a transfera arme grupării libaneze şiite Hezbollah, cu care s-a luptat timp de o lună în 2006.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si