Comisia de control a SRI anunta ca Dan Condrea nu a fost supravegheat: Compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit "un caz de securitate nationala"

Compania Hexi Pharma nu a constituit "un caz de securitate nationala" pentru SRI, iar reprezentantii acesteia nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa, informeaza presedintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului Roman de Informatii, Georgian Pop.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. miercuri 25 mai 2016 , 13:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"In activitatile Serviciul Roman de Informatii, mandatul de securitate nationala este utilizat proportional cu gradul de manifestare a amenintarilor concrete la adresa securitatii nationale si în situatii în care sunt epuizate posibilitatile de documentare prin alte mijloace si metode specifice activitatii informativ operative. In speta Hexi Pharma si în cazul particular al domnului Condrea nu au fost întrunite conditiile care sa fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile în care o astfel de solicitare

implica restrangerea temporara a unor drepturi si libertati fundamentale" se arata într-un comunicat de presa al Comisiei.

Potrivit sursei citate, in urma controlului realizat de Comisie, a reiesit ca in cazul Hexi Pharma, nici compania si nici persoanele mentionate în solicitarea Comisiei nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa, informeaza Mediafax.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

"Precizam, spre informarea opiniei publice, ca în cadrul actualului control, Serviciului Român de Informatii a pus la dispozitia Comisiei o prezentare privind metodele/reglementarile/legislatia dupa care se definesc operatiunile informative ("cazurile de securitate nationala")", se mai arata în comunicat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si