Printre recomandările Companiei Naționale Aeroporturi București se regăsește opțiunea de a realiza check-in-ul online, de a se prezenta în aeroporturi cu trei ore înainte de zbor și evitarea pe cât posibil de a transporta obiecte de valoare în bagajul de cală.

CNAB vine în ajutorul pasagerilor

Prin intermediul unui comunicat de presă, CNAB, a oferit mai multe recomandări pasagerilor cu privire la zborurile din perioada verii, în condițiile în care în acest sezon traficul aerian este foarte aglomerat.

Recomandările oferite de Compania Națională Aeroporturi București se raportează la modul în care pasagerii aleg să călătorească. Check-in-ul realizat online le poate aduce beneficii pasagerilor, care pot astfel evita cozile de la ghișeu. Informarea atentă la orele de decolare și păstrarea contactului cu operatorul aerian îi poate ajuta să afla posibilele întârzieri sau modificări de zbor. Acest lucru îi ajută, de asemenea, la recomandarea de ajunge cu trei ore înainte de zbor la aeroport.

În acest sezon traficul aerian este foarte aglomerat.

În acest sezon traficul aerian este foarte aglomerat.

[Sursa foto: Freepik]

"Să se informeze permanent asupra orelor de decolare ale aeronavelor, menținând contactul cu operatorul aerian; întotdeauna, atunci când îşi achiziţionează un bilet de avion, să lase datele de contact pentru a putea primi informaţii de la compania aeriană în cazul oricăror modificări. Să efectueze check-in online, de acasă, pentru a economisi timp şi, în unele cazuri, chiar bani. Să se prezinte la aeroport la ora recomandată de către compania aeriană, de regulă cu trei ore înainte de ora planificată a zborului", a transmis CNAB prin comunicatul de presă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de pușcărie. Noi decizii în dosarul campaniei electorale a lui Traian Băsescu

Fără bagaj de cală

CNAB recomandă pasagerilor să călătorească pe cât posibil fără bagaj de cală. Recomandarea vine în condițiile în care aceștia se pot prezenta direct la controlul de securitate, dacă au check-in-ul online, iar la destinație aceștia evită așteptarea bagajului pe bandă.

În cazul în care pasagerii călătoresc cu bagaj de cală, CNAB recomandă evitarea transportării obiectelor valoroase, pentru că operatorii aerieni nu răspund în cazul pierderilor acestora.

"Companiile aeriene nu răspund de pierderea acestora, iar în cazul extrem în care bagajul este pierdut, despăgubirile acordate sunt limitate şi depind doar de greutatea bagajului. Se recomandă ca obiectele de valoare să fie păstrate asupra pasagerului sau în bagajul de mână", a continuat CNAB.

CNAB recomandă pasagerilor să călătorească pe cât posbil fără bagaj de cală

CNAB recomandă pasagerilor să călătorească pe cât posbil fără bagaj de cală

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Compania Națională Aeroporturi București mai recomandă și apelarea la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în momentul în care pasagerii consideră că le-au fost încălcate drepturile.

Citește și: VIDEO- Colecționarea obiectelor de lux, pasiunea aleșilor. Milioane de euro investite în bunuri opulente


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si