Conflict puternic la graniţele României. Rusia a deschis focul

E. V., luni 26 noiembrie 2018 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conflict militar intre Rusia si Ucraina aproape de granitele Romaniei. Rusii au preluat controlul a 3 nave ale marinei ucrainene in Marea Neagra, dupa ce au deschis focul asupra lor. Oficialii de la Moscova spun ca aceastea au intrat in apele teritoriale ale Rusiei, in timp ce ucrainenii afirma ca se aflau in apele internationale. Ucraina a instituit legea martiala.

Incidentul in urma caruia 6 militari ucraineni au fost raniti s-a produs ieri in Marea Neagra. Cele 3 vase din Ucraina se indreptau catre stramtoarea Kerci pentru a ajunge in marea Azov. In imaginile prezentate de o televiziune din Rusia se observa cum o nava ruseasca izbeste remorcherul ucrainean. Filmuletul a fost interceptat de partea ucraineana.

Moscova acuza Kievul de faptul ca nu a fost informata de traseul celor 3 nave, in timp ce Ucraina spune ca Rusia stia traseul lor. Cert este ca din acest motiv, navele rusesti au deschis focul asupra celor ucrainene si apoi au preluat controlul asupra lor. Cele doua vedete blindate si un remorcher au fost duse intr-un port din Crimeea.
Reunit de urgenta, consiliul de securitate ucrainean a cerut Rusiei eliberarea imediata a marinarilor retinuti si a navelor militare.

La cateva ore de la acest conflict armat, ucrainenii au incendiat o masina cu numere de inmatriculare diplomatice ruse la Kiev. In schimb, la Lvov, ucrainenii au incendiat mai multe pneuri in fata consulatului Rusiei. NATO a indemnat cele doua tari la retinere dupa incidentul militar din Marea Neagra. Tensiunile dintre cele doua tari au atins cote alarmante dupa alipirea Crimeei la Rusia in urma unui referendum.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si