Consiliul Judeţean Ilfov s-a mutat într-un sediu de 9 milioane euro, în Cotroceni! Cum arată colosul de sticlă?

Consilierii de la Ilfov vor lucra într-o nouă locaţie, situată în zona Cotroceni, aproape de Grădina Botanică şi de sediul Preşedinţiei României.

Radu Constantin, vineri 11 ianuarie 2019 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

9 milioane de euro a cheltuit Consiliul Judeţean Ilfov, condus de Marian Petrache, pentru achizţionarea unei clpdiri de birouri de nouă etaje situată în Cotroceni. Oficial, sediul CJI s-a mutat încă din 1 ianuarie, însă la mijlocul acestei săptămâni la noua locaţie încă se cărau obiecte de mobilier. Clădirea a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean prin negociere directă de la firma SC Simart Arhitecture SRL pentru suma de 41,4 milioane lei la care se adaugă valoarea conesiunii pe 49 de ani a terenului de 270 mp care se ridică la 2,2 milioane lei pentru următorii 49 de ani.

Motivul principal pentru care Consiliul condus de Marian Petrache a decis mutarea în noul sediu este că vechea locaţie, din strada Gheorghe Manu, este într-o clădire deteriorată, veche, din vremea interbelică. Cu toate acestea, CJI a decis să nu vândă această proprietate ci s-o consolideze.

Clădirea de birouri din Cotroceni are 9 etaje (ultimul retras), parter şi două niveluri la subsol. Are o suprafaţă totală de 7395 mp şi 44 locuri de parcare şi este construită în 2011.

Te-ar putea interesa si