Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” a anunţat în urmă cu două săptămâni organizarea unui protest faţă de intenţia Guvernului de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului de construcţii.

”Nu ne alungați din țară”

Programat iniţial între orele 9:00-13:00, protestul se va încheia mai devreme, adică la ora 11:00, din cauza codului roşu de caniculă anunţat în București. De asemenea, organizatorii au decis şi restrângerea numărului de participanţi la aproximativ 3.000.

Citește și: EXCLUSIV: Cum sunt afectații românii de modificările fiscale? Adrian Benta: ”Asta înseamnă să scadă salariile”

Organizatorii au decis şi restrângerea numărului de participanţi la aproximativ 3.000.

Organizatorii au decis şi restrângerea numărului de participanţi la aproximativ 3.000.

[Sursa foto: FGS Familia - Facebook]

„Nu ne alungaţi din ţară”, „Vrem să rămânem lângă copiii noştri”și „Vrem să construim în România” sunt câteva dintre mesajele protestatarilor pentru guvernanți, scrie news.ro.

Modificările din Codul Fiscal ar afecta mai mulți salariați

„Este de datoria noastră să tragem la răspundere un Guvern mincinos, care îşi încalcă propriile angajamente asumate în scris! Dacă va avea loc, scăderea veniturilor îi va determina pe mulţi constructori să plece din România în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite în alte ţări. Vrem să construim în România”, spun reprezentanţii FGS Familia.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Citește și: Șeful Fiscului și-a prezentat demisia. "Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF", spune Lucian Heiuș

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a subliniat că modificările aduse Codului fiscal, propuse de guvernanţi, lovesc nu numai în sectorul construcţiilor ci afectează şi alte categorii de salariaţi.

Protestul se va încheia la ora 11:00 din cauza caniculei.

Protestul se va încheia la ora 11:00 din cauza caniculei.

[Sursa foto: FGS Familia - Facebook]

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A invitat trei tineri pe scenă, între care şi un supravieţuitor de la Colectiv- radioimpuls.ro

„Nu putem sta deoparte şi privi cum drepturile noastre sunt subminate de către Guvernul României. Prin eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii, vor fi afectate veniturile nete ale lucrătorilor din acest domeniu, siguranţa la locul de muncă, calitatea vieţii lor şi a familiilor acestora. Este o ameninţare care ne afectează pe toţi, indiferent de afilierea sindicală. Astfel, doar prin solidaritate putem face o schimbare reală şi durabilă.  Estimăm că modificările aduse Codului fiscal, propuse de guvernanţi, în mod total netransparent, fără consultări, vor lovi nu numai în acest domeniu, ci şi în alte categorii de salariaţi. (…) Cerem în mod ferm Guvernului o abordare transparentă atunci când vine vorba de astfel de decizii! Vrem ca vocea noastră să fie ascultată şi ca propunerile alternative pe care le avansăm să fie tratate în mod corespunzător. Transparenţa este esenţială pentru a ajunge la soluţii echitabile şi benefice pentru bugetul consolidat, mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, pentru salariaţi”, a transmis Costin într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a BNS.

FGS Familia şi BNS propun Guvernului un pachet de măsuri pentru a preveni efectele eliminării facilităţilor fiscale la 1 septembrie 2023, respectiv: negocierea şi încheierea unui contract colectiv la nivel de sector şi includerea unui mecanism pentru menţinerea veniturilor salariale nete pentru angajaţii din sectorul de construcţii şi cel de materiale de construcţii; eliminarea treptată a facilităţii fiscale, cu respectarea calendarului

asumat prin PNRR (măsura 208) începând cu 2025; realizarea unui studiu de impact pentru analiza inoportunităţii reale a eliminării bruşte a facilităţilor din sectorul de construcţii; ajustarea alocărilor financiare pentru lucrările de investiţii finanţate de către stat sau din fonduri europene, astfel încât să le permită constructorilor să îşi ajusteze costurile cu personalul; pregătirea unei politici salariale a sectorului pentru următorii ani, care să aducă o reechilibrare a salariilor, în special în sectorul privat; modificarea legislaţiei achiziţiilor publice şi introducerea de clauze sociale; pregătirea unor pachete de măsuri pentru reducerea muncii la negru şi la gri în sector, inclusiv introducerea cardului lucrătorilor în construcţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si