Imagini dure,  în care se vede cum un copil în vârstă de 12 ani este închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi, au fost făcute publice de către tatăl băiatului agresat, care reclamă că de aproape un an nici Poliția, nici Inspectoratul Şcolar Județean nu au luat măsuri faţă de agresori, Poliţia judeţeană Bacău anunţă, răspunzând unei solicitări din partea News.ro, că trei adolescenți cu vârste între 14 şi 16 ani, la data faptelor, sunt cercetați pentru lovire şi lipsire de libertate.

Citește și: Un bărbat a fost prins de poliție chiar în timp ce își bătea soția

În imaginile obținute de News.ro se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un alt copil îl ironizează: „Ia uite, cățelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile au fost filmate în data de 9 aprilie 2022.

Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, explicând că își dorește „ca astfel de fapte să nu se repete”, a declarat pentru News.ro că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea.

Bărbatul susține că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el:„ câine rău!”.

Ce a transmis tatăl minorului

„Mai este un filmuleț pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. În filmulețul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga «Tata, vino şi ajută-mă!», «Vă spun lui tata». Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăștia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau «Câine rău».

Conducerea şcolii are filmulețele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat, luni, pentru News.ro tatăl copilului agresat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citește și: Minor, de 12 ani, dispărut după ce a plecat la magazin şi nu s-a mai întors acasă

La solicitarea News.ro Inspectoratul de Poliţie Județean Bacău anunţă că trei copii care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe şi lipsire de libertate. Cazul este cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Poliţia precizează că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, subliniind că „la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unității (de parchet – n.r.) cu propunere, ca urmare a administrării întreg probatoriului”.
În schimb, tatăl copilului susține că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetați.

„Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”, a mai spus tatăl băiatului.
Acesta a subliniat că şi-a propus să facă plângere penală pe numele inspectorului școlar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

În luna februarie, Inspectoratul Şcolar Bacău a exprimat un punct de vedere cu privire la acest subiect: „ISJ Bacău şi unitatea de învățământ nu au mușamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunțând chiar instituțiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanții şcolii. Mai mult, părinții elevilor implicați au fost înștiințați de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învățământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!” transmitea, în luna februarie a acestui an, IŞJ Bacău.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Violențele în școli continuă. O adolescentă a fost filmată în timp ce dădea cu pumnul într-o elevă

Tatăl copilului agresat a mai declarat luni, la aproape un an de la incident, că este nemulțumit de modul în care autoritățile se implică în rezolvarea acestui caz şi prevenirea altor situații de acest gen, mai ales că şi după incidentul din aprilie fiul lui a mai fost agresat în apropierea şcolii, de alţi colegi.

Citește și: „Mi-a dat cu scaunul în cap. Mi l-a băgat în gură”. Doi elevi s-au luat la bătaie din cauza unui mărțișor. Directoarea școlii susține că a fost, „mai mult, o joacă”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si