Copilul care a fost declarat mort la naştere învaţă să meargă. Ionuţ a primit o a doua şansă la viaţă

E. V., joi 29 noiembrie 2018 , 09:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ionuţ Dobroschi, un băiat în vârstă de 10 ani, din Sighetu Marmaţiei (Maramureş), ce a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică şi paralizie cerebrală, învaţă să meargă, în urma unei terapii inovative pe care o face în Spania.

Copilul a ajuns prima dată la clinica din Barcelona în urmă cu trei ani, însă doar în reprize de câte două săptămâni, de două-trei ori pe an.„ A făcut 36 de paşi.

Niciodată nu a mai făcut atâţia. A început de anul trecut, dar făcea câte un pas, doi şi nu putea să stea în picioare. Niciodată nu a mers atât de mult. Acum face un hol întreg la clinică”, spune Ilenuca, mama lui Ionuţ, pentru Adevarul. „La Bucureşti, ortopedul ne-a zis că, dacă nu se corectează poziţia piciorului, va trebui operat pentru o plăcuţă de fixare. Aici, după câteva şedinţe de osteopatie, s-a rezolvat”, mai arată ea.

O altă realizare este că Ionuţ a reuşit să se îmbrace singur. „Desigur, nu într-un timp scurt, ci într-o oră, dar a reuşit. A reuşit şi să mănânce singur alimente solide. Supă, încă nu”, mai spune Ilenuca.

Ce s-a întâmplat 

Povestea lui Ionuţ a impresionat pe toată lumea. El a fost declarat mort la naştere, iar părinţii lui au primit un certificat de deces.

După aproape opt ore, o asistentă a observat că bebeluşul se mişcă şi au început manevrele de resuscitare.

În urma lipsei îndelungate de oxigen, creierul lui a suferit leziuni majore, astfel că în scurt timp s-au pus diagnostice cumplite, care îl condamnau pe băiat la o viaţă de „semi-legumă”. „Am plecat de la Sighet la Cluj, acolo i s-au făcut investigaţii şi i s-a pus diagnosticul de paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică”, îşi aminteşte mama lui.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si