Coreea de Nord, ameninţări dure: Vom trimite armata!

Armata Coreei de Nord a avertizat că este pregătită să intre în zona demilitarizată care o separă de Sud, iar Seulul a transmis că lucrează împreună cu Statele Unite pentru a monitoriza situaţia, scrie BBC.

Author: A.M.S. marți 16 iunie 2020 , 08:40

Armata Coreea de Nord
Armata Coreea de Nord
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ameninţarea este, parţial, un răspuns la propaganda trimisă din Sud de grupuri de dezertori.

În weekend, Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a spus că a ordonat armatei să se pregătească pentru acest pas, iar acum reprezentanţii acesteia spun că totul e pregătit pentru „a transforma linia frontului într-o fortăreaţă şi a

creşte vigilenţa militară”.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de mai multă vreme şi din cauza unor manifeste trimite pste granită, de obicei, cu baloane.

Marţi, Armata nord-coreeană a spus că studiază „un plan de acţiune” pentru a se muta „în zone care au fost demilitarizate”. Statul Major a transmis că este în „alertă maximă” şi gata să implementeze „rapid şi în detaliu” orice decizie a Guvernului.

Armata Coreea de Nord
Armata Coreea de Nord

Citeste si: Coreea de Nord a efectuat noi teste ale rachetelor cu rază scurtă de acţiune

Ministerul sud-coreean al Apărării a răspuns marţi noilor ameninţări spunând că lucrează cu SUA pentru a monitoriza mişcările militare ale Nordului.

Nordul şi Sudul sunt separate de aşa-numita zonă demilitarizată (DMZ), o zonă tampon de-a lungul graniţei care separă cele două ţări de la Războiul Coreean din anii 1950.

Citeste si: COD ROȘU la nivel global! Pericol de RĂZBOI. Armata a intrat în alertă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si