Coronavirus. Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a provocat moartea a 41 de persoane în ţară, iar numărul celor contaminaţi a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor de gripă

În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri confirmate şi spitalizate în Franţa, acestea fiind primele din Europa. 

Coronavirus. La Beijing, angajaţii de la metrou în ţinută de protecţie măsoară temperatura călătorilor la intrarea în staţie.                

Citeste si: La Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” au fost puse afişe în limbile română, engleză şi chineză în vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus- FOTO

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului 2019-nCoV şi, vineri, în ajunul Anului Nou, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Celebrul stadion naţional din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpice în 2008, va avea porţile închise până la 30 ianuarie. 

Coronavirus. La Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va închide porţile. De la Montreal, compania Cirque du Soleil a anunţat că suspendă toate reprezentaţiile din China la solicitarea autorităţilor. 

Citeste si: Motivul șocant pentru care chinezii consumă carnea de șarpe. Un deliciu culinar dar și medicament

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor şi avioanelor şi de a bloca autostrăzile. Autocarele şi vapoarele de pe fluviul Ynagtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise şi circulaţia redusă la minimim.

Purtarea de măşti este obligatorie şi încălcarea ordinului se pedepseşte cu amendă. 

Coronavirus. În total, potrivit unui calcul al AFP, 13 localităţi din regiune sunt izolate de lume, adunând 41 de milioane de persoane, adică mai mult decât numărul locuitorilor din Polonia sau Canada.             

Citeste si: Pneumonia din China- Numărul morţilor a ajuns la 17. Peste 540 de oameni, infectaţi

Pentru moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este "prea devreme" pentru a vorbi de "stare de urgenţă de sănătate publică internaţională". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si