Coronavirus. Britanicii trebuie să se pregătească pentru o perioadă lungă de izolare

Britanicii trebuie să se pregătească pentru "o lungă perioadă" de izolare din cauza noului coronavirus, a prevenit duminică Michael Gove, mâna dreaptă a premierului Boris Johnson, scrie AFP.

Author: R.B. duminică 29 martie 2020 , 17:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul a decretat luni izolarea generală a populaţiei pentru cel puţin trei săptămâni, în încercarea de a încetini propagarea epidemiei care a cauzat moartea a 1.019 persoane şi a infectat 17.089 de britanici.             

"Nu pot face predicţii precise, dar mă gândesc că toată lumea trebuie să se pregătească de o lungă perioadă în care aceste măsuri vor rămâne în vigoare", a declarat Michael Gove, ministrul Mediului, la BBC. 

           

Citeste si: Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

"Aş fi vrut să pot să prezic că totul va lua sfârşit dar este crucial pentru moment să respectăm timp de mai multe săptămâni directivele stricte care au fost stabilite în materie de distanţare socială", a adăugat el. 

În Sunday Times, epidemologul Neil Ferguson de la Imperial College din Londra, care sfătuieşte Guvernul, a estimat că izolarea ar trebui să fie menţinută "probabil până la sfârşitul lunii mai, poate chiar la începutul lunii iunie. Mai este optimist".

Citeste si: Şase medici au redactat o scrisoare: „Un medic contaminat este contagios, indiferent ce simptome are”

Într-o scrisoare adresată celor 30 de milioane de cetăţeni britanici, premierul Boris Johnson a afirmat că situaţia "se va agrava înainte de a se ameliora" şi că respectarea regulilor de izolare va permite reîntoarcerea la normalitate mai rapid. 

"Dar nu vom ezita să mergem mai departe dacă sfaturile oamenilor de ştiinţă şi ale medicilor ne spun să o facem", a adăugat el. 

Citeste si: România va intra în scenariul patru şi se vor impune măsuri şi mai drastice. Alexandru Rafila: "Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri"

Şeful Guvernului a fost diagnosticat cu Covid-19, după ce a dezvoltat "simptome uşoare", dar continuă să conducă riposta contra coronavirus, potrivit Downing Street.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si