Un medic de renune din România, anunț de ultimă oră: Cum se distruge coronavirusul?

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că rezistența noului coronavirus, Covid-19, va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade.

A.M.S., joi 27 februarie 2020 , 10:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  De asemenea, coronavirusului „se distruge relativ ușor”, cu un dezinfectant banal, a spus medicul.

  „Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20...30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

  Citeste si: Coronavirus, gripă sau răceală? Cum facem diferenţa

  CORONAVIRUS cum se distruge

  „Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli”, a explicat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

  Citeste si: S-a aflat cine este bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus!

  „Virusul se elimină prin tuse sau poate contamina suprafețele și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus. Foarte importantă este igiena mâinilor, să evităm să ducem mană pe față. Putem face asta când mână e spălată bine.

  Durata maximă de incubație este de 14 zile cu o medie de 5 - 7 zile. De la o simplă răceală până la o formă gravă, care apare la persoanele vârstnice, iar mortalitatea fiind mai mare. O infecție mai gravă la bătrâni.

  Citeste si: Ultim MOMENT! Primul caz de coronavirus confirmat în România

  Nu putem să facem predicții, dar dacă vor apărea cazuri în România, să fim suficient de pregătiți noi, dar și cetățenii să o facă, încât să limităm transmiterea acestei infecții în comunitate”, a declarat Alexandru Rafila.

  Citeste si: Pacienții chinezi externați după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testați pozitiv din nou

   

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si