Un studiu cutremură România: „Coronavirus exista de mai mult timp, de luni de zile, poate chiar ani”

Un studiu recent scoate noi detalii la iveală despre coronavirus. Mai mulți cercetători vin acum cu ipoteză conform căreia virusul covid-19 ar fi circulat în rândul populației de luni sau chiar ani de zile.

G.B., marți 07 aprilie 2020 , 18:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii au transmis că este puțin probabil ca virusul să aibă originile în animale și susțin că virusul ucigaș ar fi existat asimptomatic și mai puțin infecțios de foarte mult timp în societate. Tot ei au declarat că în acet timp virusul s-ar fi adaptat și ar fi suferit mutații din ce în ce mai infecțioase și mai mortale.

Coronavirus exista de mai mult timp

Conform presei internaționale, unul dintre cercetătorii care pun la îndoială faptul că noul virus provine de la animale este Ian Lipkin. Specialistul arată în recentul studiu, alături de alți colegi, că virusul COVID-19 s-ar fi transmis de luni sau ani de zile de la om la om, asimptomatic, însă adaptându-se pentru a deveni ceea ce este astăzi. Un virus invizibil și invincibil.

Un studiu cutremură România: „Coronavirus exista de mai mult timp, de luni de zile, poate chiar ani”

„Cred că, probabil, a circulat printre oameni de ceva vreme. De cât de mult timp face asta? Probabil nu vom ști niciodată și nici nu vom putea să creem o cronologie a sa. Ar fi putut să circule timp de luni de zile, poate chiar ani”, afirmă Ian Lipkin, cercetător epidemiolog.

Citeste si: Galaţi: Anchetă a procurorilor după ce mai multe persoane de la Căminul pentru persoane vârstnice s-au infectat cu Covid-19

De aceeași părerea este și Andrew Cunningham, epidemiolog veterinar la Zoological Society of London.

Citeste si: OMS avertizează împotriva unei ridicări prea rapide a izolării impuse în lupta împotriva noului coronavirus

„Probabil că s-a adaptat deja la corpul uman înainte de a se transfera la om, dar de atunci s-a adaptat și mai mult și și-a accentuat capacitatea de infectivitate”, este de părere Andrew Cunningham.

Citeste si: Spitalul Sf. Pantelimon, fără echipamente necesare. „Ni s-a spus clar să nu le folosim”

De asemenea, un alt epidemiolog spune că există și alte coronavirusuri, însă mai puțin periculoase.

„Momentul în care virusul a suferit mutații și a ajuns în forma actuală este, probabil, în urmă cu câteva luni. Există și alte coronavirusuri, unele mai puțin mortale, care au circulat în oameni timp de decenii și pe care le-am descoperit doar foarte recent”, spune Robert Garry, unul dintre autorii studiului.

Citeste si: Ultima oră! 13 noi decese în România din cauza coronavirusului

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si