Coronavirus Grecia: Anunțul făcut de autorități

Grecia - mai puţin afectată de pandemia covid-19 decât partenerii săi europeni - speră să revină ”la normalitate” în mai, cu condiţia ca cetăţenii să continue să respecte scrupulos izolarea, relatează AFP.

Author: A.M.S. marți 07 aprilie 2020 , 13:26

Coronavirus Grecia
Coronavirus Grecia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  ”Rămânând acasă în aprilie, vom putea să ne bucurăm mai bine de primele rezultate ale comportamentului nostru responsabil”, a apreciat luni un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

  El şi-a exprimat speranţa unei ”întoarceri la normalitate” cu condiţia ”să nu se comită erori care ar putea compromite ceea ce am construit de la începutul acestei pandemii”, scrie news.ro.

  Prin măsuri adoptate devreme de Guvern şi prin eforturile cetăţenilor de a le respecta, ”am oprit răspândirea virsului”, a anunţat el în această conferinţă de presă.

  Coronavirus Grecia
  Coronavirus Grecia

  Citeste si: Cine este tânăra care şi-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o pentru a-și înscena propria moarte- kanald.ro

  Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

  ”Intrăm într-o fază critică împotriva acestui război nedeclarat împotriva pandemiei(...). Luna aprilie va fi o lună dificilă”, a avertizat el.

  Citeste si: Coronavirus România 7 aprilie 2020: Noi date oficiale! Numărul de îmbolnăviri, în creștere

  Grecia este mai puţin afectată decât partenerii săi europeni- noul coronavirus a ucis 76 de oameni şi a contaminat 1.735.

  Însă, o vecină a Italiei- cea mai afectată ţară din Europa de pandemie-, Grecia dispune de un sistem de sănătate slăbit de un deceniu de criză financiară.

  Citeste si: Nelu Tătaru: Programul de vaccinare trebuie să continue

  Coronavirus Grecia
  Coronavirus Grecia

  Astfel, Guvernul grec a decis să impună măsuri stricte în vederea controlării pandemiei încă de la primul mort, la 12 martie. De atunci, şcoli, site-uri arheologice, muzee, cafenele, baruri şi hoteluri au fost închise treptat, iar o izolare generală a fost impusă la 22 martie- prelungită sâmbătă până la 27 aprilie.

  Prelungirea izolării îi privează pe greci de marea vacanţă tradiţională de Paştele ortodox, la 19 aprilie, cea mai populară sărbătoare religioasă din ţară.

  Citeste si: Vaccin pentru COVID-19, finantat de Bill Gates, testat pe oameni

  ”Guvernul examinează propunerea Sfântului Sinod (organul suprem ecleziastic) de a autoriza slujbe pascale cu uşile închise şi mijloace în vederea aducerii Focului Sfânt de la Sfântul Mormânt din Ierusalim”, un ritual pascal ortodox, a anunţat Stelios Petsas.

  Însă el i-a crtiicat dur pe credincioşi care au încercat să participe- în secret- la slujbe religioase în weekend, în pofida interdicţiei.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si