Coronavirus în România. Noul bilanț: 139. Se intră în scenariul 3

Încă 16 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate duminică în România, numărul total al celor testaţi pozitiv cu COVID-19 ajungând la 139, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

R.B., sâmbătă 14 martie 2020 , 07:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CORONAVIRUS. VEZI AICI HARTA ROMÂNIEI LIVE

UPDATE. Dintre cele 16 cazuri noi, 4 sunt în Bucureşti, 4 - în Arad, 3 - în Braşov, 2 - în Brăila şi câte un caz în Constanţa, Teleorman şi Iaşi.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 şi 71 de ani, precizează GCS.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, cu excepţia bărbatului internat la Spitalul ''Victor Babeş'', care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa.

Până la data de 15 martie, au fost raportate 39.768 de cazuri în UE / Spaţiul Economic European, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit, conform Agerpres.

UPDATE: O asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, confirmată cu coronavirus/ Diagnosticul s-a confirmat şi la un inginer horticol de la ADP Sector 4

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, sâmbătă seară, la 123, ultimele confirmări de diagnostic fiind la o asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota” şi la un inginer horticol de la ADP Sector 4.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, care a intrat în contact cu medicul de la acelaşi spital infectat de către ofiţerul MAI care a fost internat iniţial în acest spital.

Femeia are 58 de ani şi este din Bucureşti.

De asemenea, s-a confirmat diagnosticul la un bărbat de 24 de ani, din Bucureşti, inginer horticol la ADP Sector 4.â

Acesta este coleg de serviciu cu bărbatul de la aceeaşi societate care a fost confirmat în cursul zilei de marţi.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 123.

 

UPDATE: Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, sâmbătă seară, la 121, după confirmarea a trei noi cazuri, la pacienţi din Cluj-Napoca, Satu Mare şi Bucureşti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă trei cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

În urma analizelor, a fost confirmat diagnosticul la o femeie de 25 de ani din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11.03. 

De asemenea, a fost confirmat un bărbat de 46 de ani din Satu Mare, întors din Italia în 11.03, aflat în carantină în Satu Mare.

Cel de-al 121-lea caz este un bărbat din Bucuresti, 37 ani, întors Norvegia în 13.03. Pacientul este internat în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

UPDATE: Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate de autorităţI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 43 de ani, din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad. Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

De asemenea, este vorba despre o femeie de 33 de ani din Constanţa care a intrat în contact cu senatorul Vergil Ghiţac

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 118, iar 9 pacienţi s-au vindecat.

UPDATE. Două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. A anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare strategică. De asemenea, s-a mai confirmat un caz, la un bărbat întors din Italia, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 116.

Grupul de Comunicare strategică a anunţat, sâmbătă seară, că două asistente medicale care au intrat în contct cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus.

Este vorba despre două femei, una de 38 de ani şi una de 45 de ani, ambele din judeţul Hunedoara.

De asemenea, s-a confimat infectarea la un bărbat de 60 ani,din Caraş-Severin, aflat în carantină în Reşiţa, întors din Italia în 11.03.2020.

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 116, iar 9 persoane au fost declarate vindecate.

 

UPDATE. Alte patru noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, sâmbătă, unul fiind la un bărbat care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 113

Grupul de Comunicare strategică anunţă încă 4 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cazul 110 este la un bărbat de 31 de ani din constanţa, care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac.

Cazul 111 este o femeie de 53 ani, din Braşov, contact al bărbatului venit din Boston.

Cazul 112 este o femeie de 33 ani din Timişoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină în Timişoara.

Cazul 113 este un bărbat de 36 ani din Timişoara, venit din Italia în 12.03, aflat în carantină în Timişoara.

Până acum s-au vindecat 9 pacienţi, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va decreta starea de urgenţă, de săptămâna viitoare.

Încă şase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 109. Numai vineri, au fost diagnosticate 34 de persoane.

Caz 103  Bărbat, 51 ani, Brasov,  întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină.

Caz 104 Tânăr, 19 ani, Hunedoara D,  contact al  cazului 59.

Caz 105, Copil, 4 ani, contact al cazului 59.

Caz 106 Femeie, 43 ani, Hunedoara,contact caz 26.

Caz 107 Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26.

Caz 108 Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26.

Caz 109, Bărbat din Timișoara care se afla deja în carantină.

Trei politicieni PNL au fost confirmaţi cu coronavirus, sâmbătă, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 1-2. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public/, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile intră în scenariul 3.

Încă două cazuri confirmate cu coronavirus - doi soţi din Constanţa / Numărul total al celor infectaţi a ajuns la 99

Încă două persoane au fost confirmate cu coronavirus, fiind vorba de doi soţi din Constanţa. Numărul total al celor infectaţi a ajuns la 99.

Cazul 98 este o femeie în vârstă de 53 de ani, din Constanţa, care a călătorit în Austria şi Germania. Ea este medic de laborator şi a fost confirmată pozitiv după un test lucrat în reţea privată.

 

Cazul 99 este un bărbat de 54 de ani din Constanţa, fiind soţul femeii - caz 98. Şi testul său a fost lucrat tot în reţea privată.

 

Cei doi s-au întors în 7 martie din Viena.

 

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost anunţate sâmbătă, fiind vorba despre o femeie din Bucureşti şi un bărbat din judeţul Dolj.
Cel de-al 96-lea caz este o femeie de 47 de ani, din Bucureşti, care a avut contact direct cu pacientul 45. Femeia este asimptomatică şi aflată în autoizolare la domiciliu.

Cazul 97 este un bărbat de 39 de ani, din judeţul Dolj, întors în 5 martie din Brescia. El a fost în autoizolare până în 12 martie, când s-a internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova cu simptome specifice.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a precizat sâmbătă dimineaţă că cele două persoane din Caraş-Severin anunţate vineri noapte, cazurile 94 şi 95, se află in carantină în judeţul Caraş-Severin, nu în judeţul Dâmboviţa, aşa cum s-a anunţat iniţial.

Pacientul 90 este o femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia în 9 martie şi confirmată vineri cu coronavirus.

Al 91-lea caz este al unui copil de un an din Bacău, care a fost în contact cu mătuşa venită din Italia în 3 martie. Copilul a fost confirmat tot vineri, iar mătuşa este asimptomatică şi urmează să fie testată. 

Citeste si: Rafila: Chestiunea transmiterii virusului prin diverse obiecte reprezintă una dintre posibilităţi, dar nu prin încălţăminte

Cazul 92 este o femeie de 41 de ani din Iaşi, care lucrează în Mureş şi a venit din Dubai în 8 martie. Ea face naveta Iaşi-Bucureşti, iar din 9 martie a mers la serviciu. Boala a debutat în 12 martie, fiind confirmată cu coronavirus vineri.

Citeste si: Coronavirus în Franţa - 3.661 de cazuri confirmate şi 79 de morţi

Cazul 93 este o altă femeie, în vârstă de 41 de ani din Iaşi, sosită din Franţa şi internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi vineri, confirmată în aceeaşi zi.

Cel de-al 94-lea caz este o femeie de 27 de ani din Caraş-Severin, sosită din Italia în 10 martie şi carantinată în Dâmboviţa, confirmată vineri.

Citeste si: Regina Letizia a Spaniei, testată pentru coronavirus după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Cazul 95 este un bărbat de 55 de ani din Caraş-Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa şi confirmat tot vineri.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alexandru Zănoagă la Survivor România 2021? Ce spune fostul concurent de la... Alexandru Zănoagă la Survivor România 2021? Ce spune fostul concurent de la "Puterea dragostei"
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si