Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani. Specialist: 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată

Pandemia coronavirusului ar putea înceta, probabil, în doi ani, a estimat marţi preşedintele Institutului Robert-Koch - autoritatea federală în domeniul sănătăţii în Germania -, subliniind că durata acestei crize sanitare depinde în mare parte de rapiditatea elaborării unui vaccin, relatează Reuters.

G.B., marți 17 martie 2020 , 16:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lothar Wieler estimează că, în final, 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată, vindecată şi imunizată împotriva bolii.

În opinia sa, este însă imposibil să se spună cât timp va dura acest lucru.

Citeste si: Guvernul olandez alege să controleze riscurile noului coronavirus în vederea unei întăriri a imunităţii de grup, ci nu să plaseze ţara în carantină

Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani. 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată

”Ipoteza noastră de lucru este că va dura aproximativ doi ani”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

”Nu ştim cum va arăta rata mortalităţii la sfârşit”, a avertizat el.

Citeste si: Informații oficiale: primul caz de coronavirus confirmat în Bistriţa-Năsăud

Fără măsurile menite să impună o distanţă între persoane, anunţate luni de către cancelarul Angela Merkel, Germaia ar putea să înregistreze milioane de cazuri de contaminare, a apreciat Lothar Wieler.

Citeste si: Maia Morgenstern s-a izolat la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus! Actrița s-a filmat în timp de a dat cu aspiratorul: „Voi încerca să-mi gestionez frica, nerăbdarea!” VIDEO

Pandemia de coronavirus

”Noi vrem să evităm asta”, a subliniat el, adăugând că Institutul Robert-Koch a ridicat nivelul riscului în Germania la ”ridicat”.

Lothar Wieler a mai estimat că spitalele ar fi necesar să-şi dubleze capacităţile în privinţa terapiei intensive - întrucât unul din cinci cazuri este grav.

Citeste si: Un bolnav de coronavirus ii scuipa pe medicii care il ingrijesc la Victor Babes. Ce il asteapta la externare

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si