Informații oficiale: 4.057 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în România

În acest moment, în România s-au înregistrat 182 de decese cauzate de coronavirus, potrivit autorităților.

M.A., marți 07 aprilie 2020 , 09:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE - Şase noi decese provocate de coronavirus - patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 55 şi 94 de ani/ Toţi pacienţii aveau şi alte afecţiuni/ Numărul deceselor a ajuns la 182

Autorităţile au anunţat, marţi, şase noi decese provocate de coronavirus - patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 55 şi 94 de ani. Toţi pacienţii aveau şi alte afecţiuni, iar numărul deceselor a ajuns la 182.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, şase noi decese provocate de coronavirus. 

Este vorba despre patru bărbaţi şi două femei. Pacienţii sunt din Mehedinţi, Ilfov, Alba, Arad, Sălaj şi Bucureşti şi aveau vârste cuprinse între 55 şi 94 de ani. 

Toate cele şase persoane aveau şi alte afecţiuni şi erau internate în spital. 

Numărul deceselor la persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 182. 

Citeste si: Lista cu medicii din Suceava testați pozitiv cu coronavirus, publicată pe Facebook de un consilier local

Mai mulţi bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara sunt suspecţi de infectare cu coronavirus, testele pentru ei urmând să fie reluate. La aceeaşi maternitate, 25 de persoane, printre care personal medical şi paciente, au fost infectate cu coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele sunt negative.

Citeste si: Câți bani plătește statul pentru o persoană aflată în carantină instituționalizată! 14 zile costă mai mult decât șomajul tehnic pe o lună

Guvernul a adoptat, luni, Ordonanţa de urgenţă pentru decontarea unor cheltuieli în domeniul sanitar, care prevede cinci măsuri care vor fi decontate din fonduri europene. Astfel, pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie medicală vor fi decontate cheltuieli de până la 350 de milioane de euro, în timp ce aproximativ 75.000 de cadre medicale implicate direct în tratarea pacienţilor cu coronavirus vor primi un stimulent lunar de 2.500 de lei, din care se reţine 10% impozit pe venit.

Citeste si: Situatie bizara! Cel mai nou pacient infectat cu COVID-19 rastoarna tot ce se stia pana acum despre virus

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si