ALERTĂ MAXIMĂ: Ce oraș din România a vizitat italianul diagnosticat cu coronavirus? El a intrat în contact cu mai multe persoane

Au apărut primele imagini cu bărbatul din Italia infectat cu coronavirus, care a stat cinci zile în România. Imediat după ce a plecat, bărbatul a început să se simtă rău. După aceea, s-a confirmat că este infectat cu virusul ucigaș.

A.M.S., marți 25 februarie 2020 , 20:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un italian în vârstă de 71 de ani abia s-a întors în țara lui, după ce a stat cinci zile în România săptămâna trecută. Bărbatul a fost depistat cu coronavirus. În momentul de față, el este spitalizat în orașul italian Rimini, potrivit Libertatea. 

Italianul se numește Cesare Emendatore și este căsătorit cu o româncă, A.V., în vârstă de 42 de ani. El a venit în vizită la partenera sa în Craiova, în perioada 18-22 februarie, timp în care a fost la rudele acesteia, la partide de vânătoare și la întâlniri de afaceri.

Imediat după ce a plecat din România, bărbatul a început să acuze simptome de gripă și, după teste, s-a confirmat că este infectat cu virusul ucigaș.

Anunțul făcut de MAE

Cetățeanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația. Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. În prezent este internat în spital, potrivit Corriere Romagna.

Citeste si: Coronavirus - Zece decese şi 322 de cazuri de infectare în Italia. Spania are 5 cazuri confirmate

În perioada 18 februarie – 22 februarie, bărbatul a fost în vizită la soacra sa, și a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova. Bărbatul are cetățenie italiană, iar soția este româncă, din Gorj. Autoritățile trebuie acum să refacă traseul parcurs de bărbat. După ce autoritățile din România vor reuși să aibă toate datele și tot traseul celor doi soți, vor putea stabili dacă sunt și alte persoane infectate în România. MAE a confirmat informația privind vizita sa în Craiova.

Coronavirus Romania italian Craiova

"În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări:

Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Escrocheria coronavirus prin care oamenii sunt jefuiți

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE.

Italianul în vârstă de 71 ani ar fi fost în România pentru o partidă de vânătoare. Omul deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la puțini km de Cattolica. Autoritătile au făcut o listă cu angajații care lucrează în barul deținut de italian pentru a le fi făcute analize. Sunt de altfel făcute investigații și pentru a reconstrui traseul acestuia.

Coronavirus Romania italian Craiova

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu pacienții vindecați de CORONAVIRUS. Cum au reușit să scape din calea virusului ucigaș

Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România.

Italianul s-a întors din România la sfârșitul săptămânii trecute. A făcut o călătorie la noi în țară în compania a două persoane, cel mai probabil rude. La întoarcere, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Coronavirus Romania italian Craiova

Acum, bărbatul e internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si