Coronavirus Statele Unite: Nivel record de noi cazuri de COVID-19

Coronavirus Statele Unite. Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus din Statele Unite atinge un nivel record, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Author: A.M.S. joi 25 iunie 2020 , 09:27

Coronavirus Statele Unite
Coronavirus Statele Unite
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus Statele Unite. Peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane.

Această tendinţă este în creştere semnificativă de mai multe zile.

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

Coronavirus Statele Unite. Numărul deceselor în creştere

Pe de altă parte, 756 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în SUA într-o zi, potrivit datelor univeristăţii cu sediul la Baltimore.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, previziune sumbră privind COVID-19

Coronavirus Statele Unite. Aceasta ridică la peste 120.100 bilanţul pandemiei în prima putere economică mondială, de departe cea mai îndoliată ţară din lume.

Situaţia este alarmantă şi în Brazilia

De asemenea, Brazilia a înregistrat peste 42.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, aceasta fiind a doua cea mai mare creştere a contaminărilor zilnice de până acum, scrie BBC.

Citeste si: O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va beneficia de acest ajutor- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Cel mai mare număr al contaminărilor zilnice, 54.771, a fost raportat pe 19 iunie.

Citeste si: Brazilia a înregistrat peste 42.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Coronavirus Statele Unite
Coronavirus Statele Unite

Oficialii au anunţat miercuri 42.725 de noi cazuri, dar şi că 1.185 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza bolii provocate de noul coronavirus, bilanţul fiind de 53.830.

De la începutul epidemiei în cea mai populată ţară sud-americană (cu aproximativ 210 milioane de locuitori), au fost înregistrate 1,18 milioane de cazuri de infectare.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de Covid-19, după Statele Unite, unde au fost înregistrate 2,38 milioane de contaminări.

Peste 9,4 milioane de cazuri la nivel mondial

Coronavirus Statele Unite. La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 9,4 milioane de cazuri şi mai mult de 482.700 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Citeste si: Este România lovită de o nouă tulpină a virusului epidemic COVID-19?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si