Crește numărul persoanelor care vor schimbare de sex

Numărul persoanelor care vor schimbare de sex a crescut, în special, după adoptarea acestei legi. Printre cei mai mulți se identifică adolescenții, însă, aceste decizii sunt luate și de adulți.

Author: Maria Stiuca miercuri 22 februarie 2023 , 14:57

Crește numărul persoanelor care vor schimbare de sex

Crește numărul persoanelor care vor schimbare de sex

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din 2018 până în 2022 s-a înregistrat o creștere de 470% a vizitelor, în special a adolescenților, conform datelor furnizate de Serviciul de adaptare a identităţii fizice cu cea mentală (SAIFIP) al spitalului San Camillo-Forlanini din Roma.

Tot mai multe persoane apelează la schimbarea de sex

Programările pentru schimbarea de sex la adulți au crescut cu 55% în San Camillo. Procentele următoare se află în Abruzzo (3,7%), Marche și Umbria (3,1%), Puglia și Campania (2,6%), Sicilia (1,6%), Sardinia și Calabria (1%), Lombardia și Molise (0,5%), iar trei au venit de la Londra (1,6%).

Citește și: VIDEO- Parlamentul a decis majorarea salariului deputaților și senatorilor. Cât vor primi în plus

Citește și: VIDEO- Un deputat PNL vrea interzicerea roboților din Call Center

În 2018, secția a fost accesată de 20 de adolescenți, iar în 2022 numărul acestora a ajuns la 114. Cei mai mulți tineri care vor să apeleze la schimbarea de sex sunt în mare parte de gen feminin înregistrat la naștere (68%), iar restul de 32% sunt de gen masculin înregistrat la naștere.

Citește și: EXCLUSIV: Legea porcului va introduce noi măsuri de protecție împotriva pestei porcine africane/ ”Nimeni nu vrea să interzică creșterea porcilor! Se dorește doar respectarea unor reguli simple”

Schimbările de sex se înregistrează și la adulți

În ultimii 5 ani, și adulții au ajuns în centrul San Camillo cu aceeași dorință, procentul crescând cu 55%. Din punct de vedere al zonelor de proveniență, cei mai mulți adolescenți (87%), provin din Lazio. Ceilalți vin din Abruzzo (5%), Campania, Marche și Calabria (1%), Puglia și Umbria (3%).

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- 6-7 ianuarie zile libere legale. Decizia momentului. De când intră în vigoare

Citește și: VIDEO- Încă două zile libere pentru români. Parlamentul a adoptat legea prin care zilele de Bobotează și Sfântul Ion sunt declarate sărbători legale

Adulții au fost prezenți pentru schimbare de sex astfel: 44% bărbați declarați la naștere și 56% femei declarate la naștere.

Italia- țara care a adoptat prima lege pentru schimbare de sex, în urmă cu 40 de ani

În Italia s-a adoptat prima lege care permite schimbarea sexului cu intervenție chirurgicală, acum 40 de ani. Legea 164 din 1982 avea două caracteristici: în primă fază era necesară obținerea autorizației pentru intervenția chirurgicală de schimbare de sex, iar ulterior, după operație, era nevoie de o autorizație pentru schimbarea sexului și a numelui în acte.

Citește și: Anunț pentru toți șoferii: Mașinile pe benzină și diesel, interzise în toată Europa

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: „Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența substanțelor interzise și a alcoolului- radioimpuls.ro

Astfel, în 2011, s-a adoptat o nouă intervenție legislativă cu Decretul Legislativ 150, mai precis Articolul 31, care prevede ca intervenția chirurgicală pentru schimbare de gen să fie autorizată de o instanță atunci când este necesar.

În concluzie, nu mai este nevoie ca intervenția chirurgicală de schimbare de sex să fie deja făcută. Însă, autorizația instanței pentru efectuarea intervenției chirugicale este încă necesară.

Citește și: O nouă infracțiune fiscală în România: va fi pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si