Creştere economică România 2020: Anunţul făcut de Florin Cîţu

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că România a reuşit să obţină, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali de 0.3%

A.M.S., duminică 17 mai 2020 , 12:57

Crestere economica Romania 2020 Florin Citu
Crestere economica Romania 2020 Florin Citu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Creştere economică România 2020. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că România a reuşit, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019” şi se aşteaptă ca agenţiile de rating şi analiştii să corecteze estimările în perioada următoare.

Florin Cîţu afirmă că urmează luni dificile pentru economie, dar anunţă că vor fi luate toate măsurle pentru a diminua efectul crizei pandemiei asupra cetăţenilor şi firmelor. ”Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic”, afirmă ministrul Finanţelor.

Citeste si: Focar de coronavirus la Arctic Găeşti. Fabrica, închisă temporar. 66 de cazuri au fost confirmate

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat ”Despre creşterea economică”, în care afirmă că ”sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei”.

Creştere economică România 2020. Mesajul transmis de Florin Cîţu

Creştere economică România 2020. Creştere economică România 2020. ”România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Citeste si: Italia - Restricţiile de călătorie vor fi ridicate începând cu 3 iunie

Potrivit acestuia, modelele agenţiilor de rating şi analiştilor ”au greşit în medie cu 1.2% şi acest lucru trebuie corectat”.

Creştere economică România 2020."Nu trebuie să ne oprim aici"

”Mă aştept să vedem estimările revizuite în perioada următoare”, a mai afirmat Cîţu. Acesta susţine că ”nu trebuie să ne oprim aici”.

”Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulţi bani către sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii. Iar deficitul trebuie finanţat. Doar PSD creşte taxe şi nu plăteşte facturi pentru a diminua deficitul. În acelaşi timp criza din sănătate nu s-a terminat. Totuşi, Românii trebuie să ştie că acest guvern vă lua, că şi până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment”, a mai afirmat Cîţu.

Crestere economica Romania 2020 Florin Citu
Crestere economica Romania 2020 Florin Citu

Citeste si: Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Creştere economică România 2020. Ministrul Finanţelor susţine că va continua să administreze finanţele României ”cu responsabilitate şi precauţie”.

”Banii românilor trebuie direcţionaţi în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În acelaşi timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu şi lunga a relaţiei cheltuieli bugetare/ încasări

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si