Crin Antonescu a crescut in Tulcea intr-o curte impreuna cu 12 familii! Fostul presedinte interimar al Romaniei a locuit aici pana la 18 ani, cand casa a fost daramata! Strada e acum in reparatii

Retras din prim-planul vietii politicii, Crin Antonescu a fost vreme de 48 de zile presedintele interimar al Romaniei.

Petru Luca, joi 25 august 2016 , 21:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In varsta de 56 de ani, Crin Antonescu a trecut prin toate etapele ascensiunii politice. A fost deputat, este senator, a fost ministru al Tineretului si Sportului si a ajuns chiar presedinte interimar al Romaniei, intre 10 iulie 2012 si 27 august 2012, cand l-a inlocuit la Cotroceni, din postura de sef al Senatului, pe presedintele suspendat de atunci, Traian Basescu. Retras de ceva vreme din luminile rampei, Antonescu si-a dedicat mai mult timp vietii personale, politicianul fiind casatorit cu Adina Valean si avand o fata din prima casnicie, cu Aura.

Asa arata azi curtea din Tulcea in care a crescut Antonescu. Casa familiei senatorului a fost demolata in 1977
Asa arata azi curtea din Tulcea in care a crescut Antonescu. Casa familiei senatorului a fost demolata in 1977 Originar din Tulcea, Antonescu a vorbit relativ putin despre inceputurile si adolescenta lui, petrecuta la gramada, intr-o curte uriasa amplasata pe o strada desfundata din oras. ”A copilărit într-o casă aflată într-o curte mare, unde mai locuiau încă 12 familii. Construcţiile, acum naţionalizate, fuseseră făcute în perioada interbelică de proprietarul unei fabrici de covrigi, pentru angajaţii lui (...) Va locui acolo până în 1977, când casele au fost demolate”. ", se scria pe blogul lui Antonescu in preajma alegerilor prezidentiale din 2009. ”Era acolo o lume foarte colorată, un fel de Românie în miniatură. Şoferi, profesori, muncitori, casnice, români, bulgari, lipoveni... Şi apa şi instalaţiile sanitare erau în curte. Pentru adulţi era un adevărat infern, gălăgia nu se oprea aproape niciodată, dar pentru copii era un paradis. Curtea avea trei ieşiri, te puteai juca în voie şi puteai scăpa uşor cu fuga ori de câte ori scoteai din sărite pe cineva”, povestea chiar politicianul despre curtea copilariei lui, pe care a parasit-o la 18 ani, in 1977.
Nici situatia finaciara a lui Crin nu a fost una stralucita, fostul presedinte fiind crescut mai mult doar de un tata sarac. ”A avut o viaţă grea, să ştiţi. Tatăl lui avea un salariu de suplinitor şi au trăit amândoi din acel salariu. Tatăl a început două facultăţi, dar a fost dat afară de la amândouă. De la Medicină din cauză că prima lui soţie fusese considerată chiabur, adică familia ei, şi i-au dat pe-amândoi afară; de la a doua facultate, de la Litere şi Filozofie, pe motiv că era prieten cu nişte indivizi ce aveau înclinaţii spre legionari. Tatăl lui Crin a predat, deci, limba română, dar pentru că nu i-au dat voie să termine facultatea, a fost mereu suplinitor, a trebuit să plece de colo-colo, cu un regim mai agitat, acum la Nufăru, acum la Somova, acum unde găsea. Salariul era cum era… A fost o perioadă grea pentru Crin. La moartea tatălui a fost bulversat, a avut probleme şi pe la examene (…) De la el am aflat că o linguriţă de bicarbonat de sodiu reduce senzaţia de foame!”, dezvaluia deputatul PNL Octavian Popa, prieten bun cu Crin, in Academia Catavencu.
Dupa demolarea casei in care a crescut Antonescu, pe strada din Tulcea care a dat un presedinte al Romaniei, fie el si interimar, nu s-a construit nimic grandios, desi planurile autoritatilor comuniste erau sa ridice aici blocuri pentru muncitori. Astazi, in curtea in care a copilarit Antonescu sta o familie nevoiasa, un barbat care si-a pierdut picioarele intr-un accident de munca si sotia lui, ambii pensionari. In acest timp, strada se afla de cativa ani in "reparatii capitale", dar autoritatile nu au reusit sa termine lucrarile, asa ca praful si gropile sunt la ordinea zilei.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ULTIMĂ ORĂ Noi indicii ies la iveală despre Sebastian, băiatul dispărut din Arad.... ULTIMĂ ORĂ Noi indicii ies la iveală despre Sebastian, băiatul dispărut din Arad. Părinţii lui Sebi sunt convinşi că a fost RĂPIT!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si