Cristian Mungiu s-a consacrat drept cel mai bun regizor al generatiei sale, in palmaresul sau figurand nu mai putin de trei premii obtinute la celebrul Festival de Film de la Cannes: “Palme d`Or” pentru “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” (in 2007), premiul pentru cel mai bun scenariu pentru “Dupa dealuri” (in 2012) si premiul pentru regie, pentru “Bacalaureat” (in 2016). Succesul din strainatate nu s-a reflectat si in Romania, pentru ca filmele sale, care nu sunt comerciale, nu au atras spectatori in salile de cinema.

Regizorul are si o firma prin care isi deruleaza afacerile din domeniu si care confirma ca acesta nu a dat lovitura din punct de vedere financiar, chiar daca in 2013 a avut un profit de 1,9 milioane de lei. Dupa acest record, firma lui Mungiu a inregistrat o pierdere de 190.000 de lei in 2014 si una de 100.000 de lei in 2015. Ultimele rezultate de la Registrul Comertului, valabile pentru 2016, arata ca societatea comerciala a lui Mungiu s-a mai redresat, bifand un profit de 47.455 de lei.

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si