CTP, despre deciziile BOR în vremea coronavirusului: "Ce greșeală au putut să facă, dumnezeule, am înțepenit când am văzut"

Biserica Ortodoxă Română a transmis vineri dimineață câteva recomandări credincioșilor pentru a evita răspândirea îmbolnăvirilor cu coronavirus. Printre ele amintim: credincioșii să nu mai sărute icoanele sau să își aducă propria linguriță pentru împărtășanie. La scurt timp, Patriarhul Daniel a revenit într-un comunicat și a precizat că regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată.

R.B., sâmbătă 29 februarie 2020 , 14:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 modul în care BOR le-a comunicat credincioșilor măsurile împotriva coronavirusului, susținând că "biserica, probabil, va prinde momentul ca să mai scoată un bănuț".

Citeste si: Coronavirus: Bayern Munchen interzice jucătorilor săi să semneze autografe şi să facă fotografii cu fanii

"Ce greșeală au putut să facă, dumnezeule, am înțepenit când am văzut. Biserica Ortodoxă Română a emis un comunicat în care a spus să nu mai pupe icoanele credincioșii, să se împărtășească cu linguriță de acasă, nu cu lingurița sfințită de la biserică și, mai rău de atât, să asculte slujba la televiziunea lor, a bisericii, și la radio, să nu se mai ducă la Biserică. (...)

Citeste si: Primul român cu coronavirus, ”tratat” cu ciorbă la Matei Balș

Păi cum intri în biserica, te vindeci, nu-i așa?! Când pupi icoana, când se ling moaștele alea la Sfânta Parascheva. Acolo nu te vindeci, domne'? Dar ce, trăiește microbul pe icoana sfințită a Mântuitorului, a Maicii Preciste? Trăiește microbul acolo, cum adică? Alea sunt îndumnezeite, nu trăiește.

Citeste si: Ultima oră! Ultimul test al românului infectat cu coronavirus a ieșit negativ

Acum ni se spune că trăiește microbul pe ele și să nu le mai pupăm. Numai că s-au speriat între timp."Doamne, Dumnezeul meu, ce am făcut?", a zis Biserica sau de fapt capul ei, domnul Daniel, care, ce a zis: "Domne, astea ce am zis noi să nu mai pupați icoane, să nu vă mai duceți la biserică, temporar, acum, că e un moment ... asta era o atenție acordată celor mai slabi în credință" și dă și în paranteă Romani 14, 1 ca să citeze din Pavel (...).

Sursa: digi24.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si