Cum a ajuns Alexandru Arsinel sa incaseze o pensie anuala de revolutionar de 36000 de lei! Actorul a fost surprins de Revolutie la Radio cand inregistra pentru Revelion!

Directorul Teatrului de Revista Constantin Tanase incaseaza anual pensie de revolutionar, desi in zilele fierbinti din decembrie 1989 se afla la locul de munca, inregistrand scenete pentru Revelion!

Author: Petru Luca Editor: Viorela Precupas luni 20 iunie 2016 , 11:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 77 de ani, Alexandru Arsinel, actor si director de teatru, a ajuns sa castige peste 30000 de lei pe luna, in venitul artistului fiind incluse salariul de director, drepturile de autor ca actor, o pensie, o indemnizatie de merit din partea Ministerului Culturii si o pensie de...revolutionar! Suma anuala care-i intra in conturi celebrului "revolutionar" pentru implicarea in luptele din decembrie 1989 este de 36441 de lei (3053 lei pe luna)! Interesant este insa faptul

ca Arsinel insusi recunoaste ca, de fapt, el se afla la Sala Radio, in acele momente fierbinti, nu manat de spiritul lui de lupta impotriva sistemului, ci avand treaba cu munca: "Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice”, a marturisit Arsinel.
Mai mult, generalul Dan Voinea a accentuat si aspectul ca Arsinel era secretar de partid pe vremea lui Ceausescu, dezvaluind ce s-a intamplat pe 22 decembrie 1989: "La Teatrul de Revista, care era acolo, Arsinel era secretar de partid, iar in biroul lui s-a facut comandamentul unitatii care a actionat pe Calea Victoriei”.
Conform unor surse de incredere, pe 22 decembrie Arsinel si alti 37 de actori aveau planificate inregistrarea la Radio a unor simple momente umoristice, impanate si cu diverse multumiri adresate Partidului, asa cum era obiceiul vremii.
Ca si la TVR, unde inregistrau peste 100 de oameni momente festive, si la Radio, foarte multi- inclusiv Arsinel- au devenit revolutionari inainte sa inceapa Revolutia, practic, ei nevenind cu valul de oameni de pe strada la Radio si la Televiziune pentru simplul motiv ca erau deja acolo, in interes de serviciu! De mentionat ar fi si aspectul ca pensia de revolutionar a lui Arsinel s-a triplat in ultimul an, actorul crescand de la un venit lunar de 1100 de lei in 2014 la 3053 lei in 2015!

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si