Filmul ”La vita e bella” a câștigat a câștigat premiul Oscar în 1999 pentru cel mai bun film străin, iar Roberto Benigni și-a adjudecat statueta pentru cel mai bun actor. Un rol memorabil a fost făcut de micuțul Giosue Orefice, interpretat de băiețelul de doar 5 ani, Giorgio Cantarini. 

Citeste si: Filmul care te poartă în lumea fanteziei

Giorgio Cantarini, născut în anul 1992, a mai făcut un rol remarcabil în copilărie, jucând alături de Russell Crowe în celebrul film "Gladiatorul".

Și acolo tatăl personajului interpretat de Cantarini a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor. 

Ce face în prezent Giorgio Cantarini din ”La vita e bella”  

Jurnaliștii italieni au vorbit anul acesta cu Giorgio Cantarini care s-a oferit să ajute în situația de urgență sanitară ca operator al centrului de apel Covid. Artistul își explică alegerea făcută în ziarul Il Messaggero.

„Pentru artiști este o perioadă dificilă, trebuie să se descurce. Și dacă poți să dai o mână de ajutor în lupta împotriva Covid-19, e și mai bine”. 

Citeste si: Momente de cumpănă pentru Alexandru Arșinel. Revine în spital și va fi operat pe cord deschis

Acestea sunt cuvintele lui Cantarini care, după ani de experiență în lumea cinematografiei la nivel internațional și o diplomă la Centrul Experimental de Cinematografie din Roma, se confruntă cu o perioada dificilă generată de pandemie la fel ca mulți alți artiști din industria divertismentului.

„Sălile de spectacol sunt închise și chiar lucrul pe platourile de filmare este acum destul de dificil”, a precizat actorul de 29 de ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Giorgio Cantarini a luat decizia de a se adresa Protecției Civile împreună cu fratele său Lorenzo, chitaristul trupei Dear Jack. Acum Giorgio Cantarini este angajat în echipa operațională anti-coronavirus, unde împreună cu fratele său și alți colegi are sarcina de a reconstrui rețeaua de contacte a pozitivilor de Covid-19 în zona Viterbo, Italia.

„O parte din familia mea este deja implicată în domeniul sănătății[...] Este doar un loc de muncă temporar. Dar în această perioadă trebuie să ne suflecăm cu toții mânecile, eu sunt fericit cu ceea ce fac", a mai spus el.

Giorgio Cantarini este logodit cu actrița italiană Marial Bajma Riva, în vârstă de 25 de ani.

În ce jocuri a mai jucat Giorgio Cantarini

Potrivit site-ului IMDB, actorul născut la Orvieto, Italia, la 12 aprilie 1992, a locuit la Roma, Paris și Las Vegas. După ce a debutat în cinema la doar cinci ani în rolul din „La Vita è Bella”, a fost căutat de regizorul Ridley Scott pentru rolul din „The Gladiator”, câștigător a cinci premii Oscar.

În anii următori, a lucrat de două ori pentru brandul media american Hallmark, mai întâi în filmul „În dragoste și război” de John Kent Harrison, un film pentru televiziunea americană, iar apoi în populara reclamă pentru cardul Hallmark „Băiatul cu bicicletă”.

Cantarini luat apoi o pauză din lumea cinematografiei pentru a se concentra asupra studiilor și sportului, dar în acea perioadă a făcut în continuare apariții ca invitat la TV italiană, atât la posturile RAI și Mediaset.

În 2005 a participat la programul TV „Ballando con le Stelle”, o emisiune RAI 1, condusă de Milly Carlucci. În 2007, a revenit pe marele ecran cu filmul "Il giorno, la notte. Poi l'alba" (Ziua, noaptea. Apoi zorii) de Paolo Bianchini şi "Il mattino ha l'oro in bocca" (2008) de Francesco Patierno.

În anul 2010, Cantarini a jucat în serialul TV italian „Distretto di Polizia”, produs de Canale 5 de la Mediaset. În 2012, Cantarini a obținut un loc la prestigioasa Școală Națională de Cinema din Roma (Centro Sperimentale di Cinematografia), absolvind în 2014. 

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

După absolvire, a fost imediat distribuit în rolul principal al serialului web „AUS-adotta uno studente” (Adoptă un student), primul serial online al RAI, produs în colaborare cu Premio Solinas. În perioada 2015/2016 a interpretat, regizat și produs piesa de teatru a lui Pinter, „The Dumb Walter”, împreună cu prietenul și colegul său, Miguel Gobbo Diaz, la Roma și Vicenza.

În 2017, a jucat rolul principal în „Il dottore dei pesci” de Susanna Della Sala, un scurtmetraj italo-american care a fost prezentat la numeroase festivaluri de film din Europa și Canada.

La începutul anului 2018 s-a mutat la New York pentru o perioadă de studiu la Academia de Film din New York. În același an, a fost selectat pentru distribuția „Lamborghini- Legenda”, în regia lui Bobby Moresco (laureat al Academy Award pentru cel mai bun scenariu pentru filmul „Crash”), filmat în Italia și cu Antonio Banderas și Alec Baldwin în rolurile principale.

În ultimii ani a luat parte la producția de scurt metraj Divina Comedie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si