Cum au ajuns aproximativ 2.000.000 de lei în contul unui român. Bărbatul a refuzat să returneze banii și și-a achiziționat mașini de zeci de mii de euro

Administratorul unei firme din Capitală a fost condamnat definitiv la doi ani şi o lună în spatele gratiilor deoarece a refuzat să îi restituie unei companii partenere suma de 2.000.000 de lei, transferaţi în contul acestuia din greşeală.

Author: Alexandra Costea marți 29 martie 2022 , 20:31

Cum au ajuns aproximativ 2.000.000 de lei în contul unui român. Bărbatul a refuzat să returneze banii și și-a achiziționat mașini de zeci de mii de euro

Cum au ajuns aproximativ 2.000.000 de lei în contul unui român. Bărbatul a refuzat să returneze banii și și-a achiziționat mașini de zeci de mii de euro

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marian Răducu, administrator al unei firme din București, şi Eugen Plopeanu au fost dați în judecată pentru însuşirea bunului ajuns din greșeală la făptuitor, tăinuire şi fals.

Incidentul a început în anul 2015, când între o companie de construcţii din Timişoara şi firma condusă de Marian Răducu a fost încheiat un contract de subantrepriză, având ca obiect executarea de lucrări de alimentare cu apă şi reţele de canalizare, preţul contractului având o valoare totală de 181.645 lei.

Citeste si: Viorica Dăncilă, "out" de la BNR. Câți bani pierde lunar fostul premier al României

La scurt timp după plata mai multor facturi, secretara firmei din Timişoara a dorit să îi achite firmei administrate de Marian Răducu o factură de 8.000 de lei. Din greșeală, aceasta i-a transferat firmei din Capitală suma de 2.016.985 lei, relatează Adevărul.

În momentul în care şi-a dat seama de eroarea făcută, reprezentanta firmei din Timişoara a luat legătura telefonic cu Marian Răducu, solicitându-i să restituie suma achitată în plus. Bucureșteanul i-a comunicat că nu are cunoştinţă despre această greșeală şi a asigurat-o că va restitui banii primiți în plus.

Citeste si: O mașină s-a ciocnit cu un tractor, apoi a ricoșat în autoturismul pe care îl depășise

„Înainte de terminarea programului de lucru, în data de 21.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă acesta avea telefonul închis. În cursul zilei de 22.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă telefonul acestuia era în continuare închis, trimiţând inculpatului şi mesaje, atât prin aplicaţia whatsapp, cât şi SMS, fără a prim vreun răspuns”, se precizează în rechizitoriu.

În loc să restituie banii, bărbatul și-a cumpărat mașini scumpe 

La scurt timp după ce a fost înştiinţat de plata eronată, Răducu a început să facă retrageri sau plăţi masive din contul firmei. Pentru a justifica retragerea unei sume de 650.000 de lei, firma administrată de acesta a încheiat două contracte de împrumut cu Eugen Plopeanu. Cele două contracte, ambele figurând ca fiind încheiate în 2010 şi 2015, aveau scadenţa în data de 20 iunie 2016, la câteva zile după transferul eronat al uriaşei sume.

Citeste si: VIDEO- O familie din Hunedoara s-a trezit cu o piatră de 50 de kilograme în mijlocul casei. Bolovanul a trecut prin acoperiş si s-a oprit într-o cameră de la etajul locuinței

Ancheta a mai dezvăluit că din banii ajunşi din greşeală în contul său, Marian Răducu a achiziționat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au reţinut că Răducu şi Plopeanu au încercat să regrete comiterea faptelor, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu. Magistraţii au considerat că regretele nu sunt sincere.

Citeste si: VIDEO- Bebeluș găsit mort în cutie, într-un cimitir din Capitală


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si