Secretul șoferilor: butonul din mașină care ajută la dezghețarea parbrizului în doar câteva minute

Butonul din mașină care ajută la dezghețarea parbrizului în doar câteva minute. Puțini șoferi îl folosesc, însă este un truc extrem de bun.

Author: Georgiana Balaban miercuri 23 noiembrie 2022 , 16:56

dezghețare geamuri

Cum dezghețăm geamurile mașinii în sezonul rece?!

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șoferii întâmpină probleme  cu mașina în sezonul rece. Una dintre probleme o reprezintă parbrizul înghețat al mașinii. Puțini dintre participanții la trafic știu că au în vehicul un buton care ajută la dezghețarea parbrizului în doar câteva minute.

Citește și: București: Restricții de circulație pe Șoseaua Colentina. Se continuă lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Experții în domeniul auto ne spun că în orice mașină există butonul care poate ajuta la dezghețarea parbrizului în doar câteva minute. Specialiștii încurajează toți șoferii care încă nu l-au folosit, sau care nu știau de existența lui, să îl încerce.

Trucul care ajută la dezghețarea parbrizului

Există metode eficiente pentru ca șoferii să nu fie nevoiți să stea în frig, atunci când dezgheață parbrizul mașinii. Dacă apăsați pe renumitul buton, dimineața când plecați cu mașina, pe timp de iarnă, nu veți mai fi nevoiți să stea afară și să-și curețe parbrizul.

Citește și: Un șofer s-a urcat cu mașina pe un sens giratoriu din Bacău

Într-un video, publicat pe TikTok, Driving Test Succes a sfătuit șoferii să folosească butonul care activează ventilatorul pentru parbriz.

„Nu folosi ștergătoarele de parbriz, pentru că nu te vor ajuta. Activează sistemul de dezaburire din față și spate. Cel din spate îți încălzește și oglinzile, în cazul celor mai multe mașini noi,” susțin experții.

Citește și: Un autoturism a căzut în albia unui pârâu din Piatra-Neamț

Opțiunea de dezaburire nu e folosită de toți șoferii care se confruntă cu temperaturi joase, iar experții susțin că, dacă opțiunea pentru ventilator e pornită la maximum, atunci poți să dezgheți parbrizul în doar câteva minute. După ce parbrizul a fost dezghețat, ventilatorul poate fi activat la opțiunea normală.

„Ai parbrizul înghețat? Selectează temperatura maximă.Activează la maximum ventilatorul pentru parbriz. Gheața va începe să se topească de la căldură. Șterge apa în exces și activează ventilatorul pe opțiunea normală.Wow, magie, gheața a dispărut.”, a scris unul dintre utilizatori.

Există totuși și o altă soluție pentru dezghețarea geamurilor. Ideea vine de la un bărbat care nu a mai dorit să se chinuie cu dezghețatul parbrizului. Ai nevoie de recipient și de un amestec super simplu.

Citește și: Se schimbă regulile pentru furnizorii de pneuri. Ce informații trebuie să le prezinte celor care vor să își cumpere anvelope

-un recipient cu pulverizator, în care să adaugi 1/3 apă şi 2/3 alcool medicinal. Pentru că alcoolul nu îngheață, poți păstra acest amestec în mașină.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si