Andreea Esca i-a transmis tatălui său un mesaj extrem de emoţionant la împlinirea celor 80 de ani. Prezentatoarea Tv i-a spus părintelui său cât de mult îl preţuieşte şi cât de mult a ajutat-o în viaţă.

"Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat, care în plimbările noastre prin ţară, îmi arată ce a mai construit.

Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki. Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşţi. Aşa aş fi  început, în copilărie, o compunere despre tată. Dar cum astăzi împlineşte 80 de ani, am mai adunat nişte poveşti. Cu el nu era de glumit. Nici la şcoală şi nici la sport.  Nu a fost niciodată tipul de tată care te schimbă de scutece, te plimbă prin parc şi ştie ce trebuie “să papi” dar cred că aşa erau cei mai mulţi soţi în anii ’70. Misiunea lor era să “aducă bani în casă”, ceea ce făcea fără cusur.  În schimb, în vacanţe, era foarte mişto. Si ce-mi mai plăcea tare, erau vacanţele la ţară, cu tata.
Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi “lecturam” cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Mă lăsa să umblu cât era ziua de lungă pe coclauri şi să petrec până dimineaţă.Desigur, mai aveam şi câteva “la impuse” cum ar fi urcatul la Cabana Negoiu şi culesul de zmeură pe lângă Cimitirul Eroilor. Dar astea, chiar dacă nu-mi plăceau cine ştie ce, acum s-au transformat în amintiri plăcute.
E chiar ciudat când activităţi extrem de folositoare ţi se par un calvar când eşţi mic şi le găseşti farmecul mult mai târziu. Tata m-a forţat să fiu foarte bună până când am crezut că aşa vreau eu să fiu.

Tata m-a ţinut într-o lesă foarte scurtă şi cred că s-a prefăcut în situaţiile în care mai rupeam lanţul, că nu vedea ce fac. Tata m-a bătut la cap până când am dus la bun sfârşit lucruri pe care nu aveam chef să le fac şi pe care nu le-aş fi făcut niciodată fără cicăleala lui, şi n-ar fi fost bine… Tata este foarte corect şi este un prieten minunat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Tata este un party animal. Nu se ţine banchet fără el. Şi credeţi-mă că sunt multe, foarte multe. Este chiar haios când despre unele întruniri îmi vorbeşte ca şi cum ar fi obligat să meargă... Şi pe urmă nu a mai putut pleca pentru că nu era politicos. Aşa că a stat până dimineata. Tata este Moşu’ acum, cum era şi bunicul meu Moşu’ pentru mine, că aşa-s toţi bunicii în Ardeal.

Iar Moşu’ e înţeleptul casei pentru copiii mei. Le-a venit şi lor rândul să petreacă veri întregi cu el la ţară, să asculte poveşti despre tot şi orice există pe lume, să urce pe munte, să meargă la bazin  şi să adune zmeură.

Iarna i-a dus şi pe ei la schi şi le-a ţinut rândul la schilift. Îi mustruluiste şi pe ei că nu citesc destul, că nu fac suficiente exerciţii, că stau în poluarea asta din Bucureşti,  şi că folosesc prea mult telefonul.Mie îmi pare bine. Că aşa i-a mai fost distrasă atenţia de la mine  şi pentru că, cu siguranţă, îşi vor da seama în timp şi ei,  ce importante au fost momentele petrecute cu el."

 

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si