Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Studiile psihologilor arata clar ca fiecare dintre noi are nevoie de o perioada de acomodare pentru a-şi indeplini eficient sarcinile de serviciu.

Angajatii simt pe pielea lor aceasta nevoie.

"Tocmai m-am intors din vacanta. As putea sa zic ca este vorba despre acea depresie dupa vacanta, insa iti cam revii in cateva zile."

CRISTIANA BOGDAN, psiholog: Trebuie sa fie o perioada de aproximativ o saptamana sau chiar doua, in care oamenii trebuie sa faca din nou acomodarea...adica sa faca fata stresului.


"Munca iti da un foarte mare echilibru, foarte mari satisfactii. Inseamna ca n-a stiut sa gaseasca un loc de munca cu satisfactii".

Specialistii le cer si angajatorilor sa fie intelegatori cu cei care abia s-au intors din concediu.

"Sefii ar trebui sa inteleaga ca sunt oameni, cei care nu inteleg sunt de fapt lideri toxici sis-si realizeaza targeturile prin angajatii cheie pe care ii au", spune psihologul.

O alta recomandare este aceea de a incepe cu sarcinicile usoare si abia apoi sa trecem la cele mai dificil de realizat.


"Nimic. Sa fii setat pe munca.Va iese? reusiti? Nu, dar usor-usor reintri in program. Normal ca daca vii din vacanta, vii cu melancolia dupa tine".

La fel de important e ca in prima saptamana de lucru sa facem in asa fel incat, la finalul programului sa ne oferim cateva clipe de relaxare, astfel acomodarea va fi mult mai eficienta.

"Sa faca bine sa-si aranjeze in asa fel incat sa ziua de intoarcere la munca sa fie un marti sau miercuri, astfel incat apropierea de weekend sa fie cat mai rapida", spune psihologul.


"Eu nu fuctionez deloc bine lunea. As incepe martea sau chiar si sambata, n-am nicio problema".

Inca ceva! Incercati ca la fiecare doua luni sa va aranjati macar o zi libera, pe care sa o lipiti de weekend. O astfel de pauza va va ajuta cu siguranta sa va reincarcati bateriile.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si