Termenul de la care aceste persoane pot folosi banii de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare era stabilit inițial pentru 15 aprilie, transmite Avocatnet.ro.

Citește și: Cardurile sociale, încărcate cu o nouă tranșă. Când intră cei 250 de lei pentru masa de Paște

Executivul a decis, printr-o ordonanță de Guvern, amânarea acestui termen inițial până pe 31 august.

Cu alte cuvinte abia de la intrarea în toamnă românii vor putea să-și monteze gratis repartitoare la calorifer.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Guvernul a decis amânarea termenului de începere a programului

Guvernul a decis amânarea termenului de începere a programului

[Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei]

Repartitoarele gratis pentru calorifere, din toamnă

În acest an se acordă un sprijin temporar “pentru compensarea a costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice”.

Termenul amintit pentru compensarea costului de achiziţie şi montare a repartitoarelor de căldură, respectiv 15 aprilie, a fost amânat, după cum apare în OUG 34/2024, până pe 31 august 2024.

Așadar, acțiunile necesare pentru cumpărarea și montarea unor repartitoare de căldură vor putea începe abia la finalul verii, arată sursa citată.

Cum poți să îți montezi repartitoare cu bani de la stat: Termenul de 15 aprilie, amânat

Cum poți să îți montezi repartitoare cu bani de la stat

[Sursa foto: PixaBay]

Care este termenul limită de montare a repartitoarelor

Ajutorul de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură este stabilit la cel mult  750 de lei, banii acordându-se pentru fiecare locuinţă ori gospodărie vulnerabilă și numai după montarea, de către o firmă autorizată, a repartitoarelor.

Ajutorul va putea fi utilizat, potrivit actualelor reguli,  până la data de 27 decembrie 2024. În același timp, termenul pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă este acum 31 decembrie 2024, dată apropiată celei până la care se va putea folosi și ajutorul de 750 de lei pentru montarea repartitoarelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si