Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă alegeți prima motocicleta cross?

Nivel de experiență

Acest lucru este foarte important pentru alegerea corectă. Motocicletele cross sunt foarte agresive și ating viteze foarte mari. Dacă nu aveți experiență, ar fi mai bine în primul rând să vă obișnuiți cu motocicleta pentru a avea mai multă încredere. 

În acest sens, dacă vă urcați de primă dată pe o astfel de motocicletă, sfatul nostru este să alegeți o motocicletă cu mai puțini centimetri cubi a motorului.

Motocicletele cu mai puțin cilindri (până la 125 cc) au o putere mai mică și sunt mai ușor de condus dacă sunteți un începător. 

Abia după ce îți crești nivelul de experiență, poți trece la motocicletele de cross cu centimetri cubi mai mulți.

Înălțime și greutate

Spre deosebire de alte tipuri de motociclete, la care greutatea și înălțimea nu sunt atât de importante, la motocicletele cross acest lucru este foarte important atât pentru confortul, cât și pentru siguranța dvs.

De aceea este foarte important, atunci când alegeți o motocicletă cross, să vizitați un magazin fizic și să vă urcați pe motocicleta. Abia atunci puteți fi absolut sigur că aceasta se potrivește înălțimii dvs.

Când stați pe o motocicletă cross, picioarele dvs nu trebuie să atingă prea mult pământul, ci motocicleta să se potrivească perfect cu înălțimea dvs.

În ceea ce privește greutatea ta, dacă sunteți un începător complet și aveți o greutate medie sau puțin mai mică decât cea medie, atunci o motocicletă de 125 cc ar fi o alegere perfectă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Dacă aveți ceva experiență și sunteți de înălțime și de greutate medie, în acest caz motocicletele de 250cc vor fi cele mai potrivite pentru dvs, iar dacă aveți mai multă experiență, atunci motocicletele de 450 cc ar fi mai potrivite pentru dvs.

Tip motor

Această alegere se referă la designul motorului și la senzațiile pe care le poate oferi. Când vine vorba de motocicletele cross, motoarele folosite sunt de două tipuri: în doi timpi sau în patru timpi.

Diferența dintre cele două tipuri de motoare este atât de evidentă, că puteți ghici ce motor funcționează doar pe sunetul pe care îl emite.

La motoarele în doi timpi, toate funcțiile ciclului (admisie, compresie, explozie și refulare) sunt efectuate prin doua curse ale pistonului (într-un ciclu). Acest tip de motor este ușor și este proiectat să genereze mai multe rotații ale arborelui cotit. 

La motoarele în patru timpi, ciclurile se execută cu patru timpi ale pistonului (în două cicluri consecutive). Acest tip de motor este mai greu decât cel în ​​doi timpi și este conceput pentru a genera un cuplu mai mare și rotații mai mici. În plus, sunt mai silențioase și nu necesită utilizarea unui amestec combustibil/ulei.

Motocross sau enduro

Deși cele doua modele sunt foarte asemănătoare, acestea au câteva diferențe importante care trebuie luate în considerare când alegeți o motocicletă.

De exemplu, dacă doriți o motocicletă de motocross, este important să știți că nu o puteți conduce pe șosea, ci doar pe pista de curse. Acest tip de motociclete nu pot fi înmatriculate și pot fi transportate numai cu remorca sau camion.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Motocicletele enduro pot fi conduse atât pe șosea, cât și off-road, deoarece pot fi înmatriculate și au plăcuțe de înmatriculare, lumini și alte componente care le fac acceptabile pentru circulație pe șosea.

motocicleta cross

Motocicletele cross sunt foarte agresive și ating viteze foarte mari.

[Sursa foto: Pixabay]

Motocicletă cross folosită sau nouă

Alegerea dvs depinde atât de bugetul pe care îl aveți, cât și de tipul de conducere pe care îl preferați.

Dacă doriți să învățați cum să conduceți o motocicletă de cross, puteți să începeți cu o motocicletă second hand și când simțiți că aveți destul de experiență, puteți să cumpărați o motocicletă nouă.

Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați starea motocicletei, a rulmenților, a setului de lanț și a ambreiajului atunci când cumpărați o motocicletă uzată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si