Însă, acesta ar trebui să fie ultima grijă. Sunt aspecte mult mai importante de luat în considerare. Fără a pune la socoteală faptul că un set de anvelope ieftin se va uza mult mai repede, ceea ce înseamnă că în timp vom ajunge să cumpărăm mai multe seturi, factorul de siguranță este cel mai important. În foarte multe cazuri, un set de anvelope mai ieftin poate fi și mai periculos, aderența la drum fiind diferită de cea a cauciucurilor mai scumpe.

Atunci când ai un SUV trebuie să acorzi o atenție sporită tipului de anvelope pe care îl achiziționezi.

Fii atent la longevitatea anvelopelor

Când cumperi anvelope de la Emag sau din alte magazine de specialitate, primul lucru la care trebuie să te uiți sunt numărul de kilometri garantați. Acela este numărul de kilometri pe care producătorul îl garantează până în momentul în care anvelopele trebuie înlocuite. Cu cât numărul este mai mare, cu atât acestea vor rezista mai mult.

Materialul și modul în care sunt construite anvelopele este foarte important

În urmă cu doar câțiva ani, numărul straturilor de rulare și a pereților laterali era crucial pentru determinarea rezistenței unei anvelope. În zilele noastre, cu inserții mai strânse din oțel și poliester, producătorii sunt capabili să ofere anvelope mai puternice cu mai puține straturi, rezultând într-un cauciuc mai ușor.

Anvelopele mai ușoare sunt mai bune și reduc consumul de combustibil. De aceea, compusul din cauciuc, în special în banda de rulare și pereții laterali, este ceea ce contează în ceea ce privește tracțiunea, longevitatea și chiar siguranța.

Citeste si: Apare un nou semn de circulație. Șoferii care nu îl vor respecta vor rămâne fără permis

Măsoară adâncimea beznii de rulare

Adâncimea benzii de rulare este un indicator bun al duratei de viață potențiale a unei anvelope, dar nu este unicul factor. O anvelopă cu o adâncime a benzii de rulare de 12/32 inci, dar cu o clasă de uzură a benzii de rulare de 800 va depăși cel mai probabil o anvelopă de 15/32 cu o bandă de rulare de 600. Astfel, nu luați în considerare doar adâncimea benzii de rulare. Cu toate acestea este un factor important, iar pe lângă acest lucru, trebuie să măsurați cât mai des posibil adâncimea anvelopelor în timp pentru a vă da seama la timp când trebuie schimbate.

Design-ul benzii de rulare și caracteristicile de vreme sunt și ele importante

Design-ul benzii de rulare determină timpul de teren și vreme pentru care aceste anvelope pot fi folosite. Lucruri precum găurile pentru știfturi, spațiile mari și compușii speciali din cauciuc fac uneori parte din ratingul ”pentru zăpadă”. Cauciucurile pentru zăpadă sunt special concepute pentru a avea tracțiune mai mare pe timp de iarnă și pentru a rezista mai bine la condiții de vreme extremă. Același lucru se aplică și în cazul unei anvelope concepute pentru noroi. Acestea au caracteristici diferite care ajută autoturismul să aibă mai multă tracțiune.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Accident grav în Braşov, cu cinci victime. Doi copii au murit

Temperatura și viteza de rulare

Un alt rating important este temperatura de rulare, care se referă la rezistența unei anvelope la căldura generată la viteze mari. Cu alte cuvinte, dacă trebuie să reduceți viteza deoarece o anvelopă nu este capabilă să disipeze căldura cauzată de conducere sau să reziste efectelor acumulării de căldură, atunci aceasta va primi un rating mai mic. Un alt aspect important este ratingul de viteză. Acesta este, de obicei, și un indicator al calității construcției și materialelor din care este fabricată anvelopa.

Atenție și la indicele de greutate

Pe lângă rating-urile prezentate mai sus, este indicat să vă interesați și despre greutatea pe care o poate suporta un model de anvelope. Sunt multe modele care suportă o greutate mult mai mare, deci dacă știți că aveți nevoie, optați pentru un astfel de tip de anvelope. Acestea sunt, de obicei, mai groase și mai grele, deci trebuie să luați și acest aspect în calcul.

Citeste si: Așa arată buletinele cu cip. Au fost emise pentru prima dată la Cluj

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si