Cum scapam de pedofili si violatori? Americanii au infiintat un site cu nume, fotografii si adrese ale pradatorilor sexuali!

Daca in Romania, violurile si pedofilia sunt inca tratate cu superficialitate sau chiar „ascunse sub pres” de autoritati, in Statele Unite exista un sistem bine pus la punct de protejare a cetatenilor in fata acestor bestii.

Radu Constantin, vineri 12 ianuarie 2018 , 07:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De mai bine de 20 de ani, americanii au pus la punct o baza de date la nivel national care contine mii de nume, fotografii si adrese ale persoanelor condamnate pentru infractiuni sexuale. „National Sex Offender Public Registry Website” este un proiect al Departamentului de Justitie din cadrul Guvernului SUA impartit pe state, unde apar date personale ale pradatorilor sexuali. Astfel, fiecare cetatean poate afla daca pe strada lui locuieste un pedofil sau un violator si poate sa-si ia masurile de protectie. Acest instrument este atat de popular incat a ajuns sa influenteze piata imobiliara: in zonele „fara pedofili”, preturile locuintelor sunt mai mari decat in cele in care astfel de oameni locuiesc.

Proiectul a fost lansat in 1996 si este accesibil oricarui american, fiind gazduit de site-ul FBI. Intre timp, baza de date a crescut si include informatii despre violatori si pedofili din toate cele 50 de state, teritorii precum Guam, Northern Mariana Island, Puerto Rico sau Virgin Island, dar si din aproape 150 de triburi amerindiene.

Mai multe personalitati din Statele Unite au ajuns pe infama lista a pradatorilor sexuali. Printre acestea se numara: boxerul Mike Tyson, actorul Jeffrey Jones, rapperul R. Kelly sau regizorul Roman Polanski.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si