Cum se ferește Ludovic Orban de coronavirus. Obiceiul pe care îl are zilnic

Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri că foloseşte măşti de la Secretariatul General al Guvernului atunci când se află la serviciu şi măşti pe care şi le-a cumpărat singur, atunci când se află în împrejurări private, menţionând că zilnic utilează trei sau patru măşti.

Catalina Popa, miercuri 21 octombrie 2020 , 10:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban a fost întrebat miercuri într-o conferinţă de presă câte măşti foloseşte pe zi şi dacă le cumpără din banii săi sau din banii publici. 

“Primesc măşti de la Secretariatul General al Guvernului, cred, nu ştiu, o să verific această informaţie. Mi-am cumpărat şi eu măşti. Când sunt la serviciu folosesc măştile de la serviciu, când sunt în împrejurări private, folosesc măştile pe care le am acasă. Lucrând foarte mult, folosesc probabil trei, patru măşti pe zi”, a afirmat Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la şefia Consilului Legislativ, că aceasta arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest parlament trebuie să plece acasă. El a susţinut că singurii parlamentari care au votat cu candidatul susţinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL. El a anunţat că după alegeri vor fi reformate toate instituţiile statului şi vor fi alungaţi ”toţi politrucii PSD plantaţi împotriva bunului simţ”.

Citeste si: Gică Popescu a dezvăluit ce i s-a întâmplat în închisoare, chiar în noaptea morții tatălui său: „N-am mai spus asta niciodată public”

“Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea PSD-istă din acest Parlament, trebuie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul Justiţiei, eu nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei şi nu mai au nicio legătură cu realitatea opţiunilor oamenilor. Este sfidător la adresa României şi la adresa fiecărui român alegerea acestui, nici nu pot să-i spun aghiotant, acestei slugi a lui Dragnea care a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat şi care este pus, iată, de o majoritate parlamentară în fruntea unei instituţii fundamentale a statului”, a afirmat preşedintele PNL. 

Toate instituţiile fundamentale ale statului vor fi reconstruite 

El a precizat că după alegerile parlamentare, vor fi reconstruite toate instituţiile fundamentale ale statului. 

“Îi anunţ pe români că nu vom accepta, după alegeri vom reconstrui toate instituţiile fundamentale ale statului român, vom adopta legi serioase în baza legilor care funcţionează în toate ţările democratice, în baza standardelor care există la nivel european şi vom alunga din instituţiile statului toţi politrucii PSD care au fost plantaţi împotriva bunului simţ, împotriva legii şi împotriva cetăţenilor români”, a explicat Orban.

Citeste si: Mașina de serie care a depășit viteza de 500 km/h. Află ce mașină a reușit să bată recordul

El a lăsat să înţeleagă că Florin Iordache ar fi fost sprijinit pentru a ajunge în fruntea Consiliului Legislativ şi de către parlamentarii USR. 

“PNL a avut candidat pe domnul Zegrean şi toate voturile pe care le-a obţinut domnul Zegrean sunt voturilor PNL. (…) După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile obţinute de Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”, a explicat Orban.

El a menţionat că singurii parlamentari care au votat cu Augustin Zegrean pentru preşedinţia Consiliului Legislativ au fost cei de la PNL. 

“Noi am solicitat prelungirea termenului pentru că ni s-a părut nefiresc, am sperat că se poate purta o discuţie şi că PSD nu se va încăpăţâna în a-l nominaliza pe Iordache în sfidarea întregii societăţi româneşti, dar asta contează mai puţin. Am avut candidat, am avut un candidat serios, un candidat care a condus CCR, un candidat care are cariera profesională şi expertiza necesară ca să îl recomande pentru ocuparea unei funcţii atât de importante cum este funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Din păcate, singurii parlamentari care au votat cu domnul Zegrean au fost parlamentarii PNL. Cum au votat ceilalţi, se poate vedea pe voturi”, a mai afirmat Orban.

Matematic, pe baza prezenţei la vot pe grupuri parlamentare şi a cifrelor anunţate după vot - total voturi, voturi anulate, voturi ”pentru”, voturi ”împotrivă”,  rezultă că Florin Iordache nu a fost desemnat la conducerea Consiliului Legislativ doar pe baza voturilor PSD sau ale aliaţilor din Parlament.

Conform anunţului făcut de la tribuna Parlamentului, la şedinţă au fost prezenţi 240 de senatori şi deputaţi.

Dintre aceştia, 41 au fost de la PNL, 21 de la USR, 5 - UDMR, 4 - Grupul minorităţilor, 2 - PMP, iar restul de 167 au fost parlamentari PSD şi Pro România.

Votul a fost vot secret cu buletine.

La votul pentru preşedintele Consiliului Legislativ, din cele 240 de voturi exprimate, 12 au fost anulate.

Au fost înregistrate 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” în cazul lui Florin Iordache.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si