Cum se impaca dronele de actiune cu vremea urata?

Iata tot ce trebuie sa stii despre dronele de actiune. Cum se impaca acestea cu vremea urata si cand e bine sa le folosesti.

C.D., miercuri 17 aprilie 2019 , 17:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă ești pasionat de fotografie sau realizarea de clipuri video, nimic nu se compară cu o serie de cadre surprinse cu ajutorul unei drone. Libertatea totală de mișcare oferită de drone, care permite surprinderea unor cadre imposibil de captat în alt mod, fac din acestea echipamentele ideale pentru fotografi și vloggeri. Ideal ar fi ca vântul să nu bată, cerul să fie însorit, iar temperatura una medie, atunci când folosești drona. Totuși, există posibilitatea să ai nevoie să o utilizezi și în condiții mai puțin prielnice, iar în această situație e necesar să iei unele măsuri speciale. Dacă norii nu sunt neapărat o problemă, temperaturile extrem de scăzute, precipitațiile și vântul puternic reprezintă adevărate obstacole pe care drona ta le poate sau nu depăși.

Dronele de acțiune pe ploaie sau ninsoare

Fiind echipamente electronice, dronele sunt foarte vulnerabile în raport cu apa. Tocmai de aceea, a le folosi cât timp plouă sau ninge este o idee deloc bună și o cale aproape sigură către defectarea definitivă a aparatelor, mai ales că majoritatea dronelor nu sunt nici măcar water resistant, căci despre waterproof nu poate fi vorba. Dacă plouă, cea mai înțeleaptă decizie pe care o poți lua este aceea de a nu folosi drona, chiar dacă peisajele pe care le-ai putea surprinde ți se par încântătoare.

Zăpada, pe de altă parte, nu este atât de nocivă, dar poate și ea să îți defecteze drona. Dacă starea de agregare în care se află apa atunci când pică sub formă de zăpadă ajută din punct de vedere al impactului umezelii, fulgii vor face dificil controlul dronei. Există, astfel, riscul ca frumosul tău aparat să se prăbușească, iar o cădere în zăpadă, deși va atenua impactul, va conduce probabil la defectarea definitivă, din cauza umezelii care va pătrunde la motor și baterii.

În cazul în care te confrunți cu o astfel de situație, cel mai bine este să scoți imediat bateria și să ștergi drona cu un prosop uscat. Ideal ar fi să ai la îndemână un pistol cu aer comprimat, pe care să îl folosești pentru a scoate apa pătrunsă în interior. Înainte de toate, asigură-te că nu există niciun fel de sursă de electricitate conectată la dronă și evită folosirea uscătorului de păr, pentru că aerul generat de acesta va împrăștia apa în interior, în loc să o degajeze.

Dronele de acțiune în condiții de vânt puternic

Un alt pericol ce poate amenința integritatea dronei tale este reprezentat de vântul puternic. Din acest punct de vedere, natura te poate păcăli, pentru că poți avea surpriza ca o zi senină și însorită, care pare numai bună de fotografiat sau filmat, să ascundă rafale puternice de vânt. Totuși, în funcție de gabaritul dronei folosite, dar și de nivelul tău de experiență și răbdare, poți să înfrunți vântul. Există, în orice caz, un risc pe care ți-l vei asuma și pe care ar fi, probabil, de preferat să îl eviți. Dacă ai de gând să folosești drona într-o zi în care bate vântul, asigură-te că ai baterii suficiente, pentru că un control îngreunat va conduce la un consum ridicat de energie. Totodată, poți opta pentru drone marca Parrot de la F64, întrucât unele modele sunt mai bine adaptate condițiilor de vânt puternic.

Dronele de acțiune în condiții de temperaturi scăzute

Un pericol cumva subestimat este cel al temperaturilor scăzute. Chiar dacă bateria și motorul dronei se vor încălzi la utilizare, temperaturile foarte mici vor conduce la epuizarea mult mai rapidă a energiei electrice. Asta pentru că majoritatea dronelor folosesc baterii pe bază de Lithium, foarte sensibile la frig. La fel cum vântul poate fi o capcană în zilele însorite, și temperaturile mici pot să producă neplăceri la fel de mari, chiar dacă cerul este senin și soarele sus pe el. Este de evitat folosirea dronelor în astfel de condiții, pentru că momentul în care poți rămâne fără baterie este imprevizibil.

Așadar, dacă vântul și temperaturile scăzute sunt pericole care pot fi cumva înfruntate, dacă ai un nivel de experiență optim și o răbdare de fier, precipitațiile sunt de evitat cu orice preț.

Te-ar putea interesa si