Cum se spală corect legumele și fructele. Greșeala pe care o facem toți

În această perioadă, este foarte important să fim mai atenți la spălatul fructelor și legumelor. Iată câteva sfaturi foarte importante!

Author: R.B. duminică 29 martie 2020 , 11:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cum se spală corect fructele şi legumele?

Legumele se spală sub jet de apă timp de 60 de secunde sau într-un vas cu apă din abundentă, după care se clătesc cu apă curată. Fructele și legumele cu coaja tare se spală cu ajutorul unei perii speciale care să pătrundă şi în zonele mai puţin accesibile.

Cele moi se curăță cu mâinile goale.

Citeste si: Ministrul Educației: Vom anunța în scurt timp când reîncepe școala

În cazul pachetelor cu legume prespălate, precum salata gata de a fi consumată, verificaţi indicaţiile de pe pachet. Totuşi, dacă este posibil, pentru siguranţa copiilor pot fi trecute şi acelea pe sub un jet generos cu apă.

Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentraţie crescută la suprafaţa alimentelor, scrie diversificare.ro.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala

Pentru o eficienţă mai mare în curăţarea fructelor şi legumelor există soluţii speciale de curățare.
Puteți face o astfel de soluție și acasă:

Amestecaţi 2 linguri de oţet cu 500ml de apă sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu și două linguri de zeamă de lămâie, cu 500ml de apă. Spălaţi fructele și legumele sub jet de apă, apoi clătiţi-le într-un vas cu soluţia preparată anterior.

Citeste si: Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si