Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Clip video publicat de AEP

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut publice mai multe materiale video care vin în sprijinul alegătorilor din diaspora care vor să voteze la alegeri prezidențiale 2019.

joi 31 octombrie 2019 , 09:36

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019
Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) îi sprijină pe alegătorii români din străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la alegeri prezidențiale 2019 și pune la dispoziția acestora clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidențial.

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019
Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

AEP a realizat, cu susținere Televiziunii Române, două clipuri informative, unul pentru votul la secția de votare din străinătate și un altul pentru votul prin corespondență.

Materialele au fost făcute publice pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Urmărește în clipul de mai jos cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019:

Votul la secția de votare din străinătate

Votul prin corespondență

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

Alegeri prezidențiale 2019. A fost aprobată lista completă a secțiilor de votare din străinătate, prin hotărârea AEP, la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Lista conține un număr total de 835 secții de votare.

Hotârârea AEP urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Alegeri prezidențiale 2019. "Propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe și au fost aprobate prin hotârâri succesive ale AEP.

Citeste si: Alegeri 2019 pregătiri. Măsuri împotriva blocajelor

Citeste si: Dan Barna- alegeri prezidențiale 2019. Se plânge că e atacat: "Presa are un singur obiectiv, să inventeze lucruri despre Dan Barna"

Citeste si: Sondaj alegeri prezidențiale 2019! Dan Barna a scăzut după ancheta Rise Project

Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute

în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.",

informează stiridiaspora.

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019
Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

AICI găsiți lista celor 835 de secții de votare din străinătate pentru Alegeri prezidențiale 2019.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine sunt actorii principali din serialul turcesc”Nehir” difuzat la Kanal D, și în ce... Cine sunt actorii principali din serialul turcesc”Nehir” difuzat la Kanal D, și în ce seriale au mai jucat
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si