Potrivit MAE, în 15 septembrie, autorităţile Republicii Polone au decis că, începând cu 16 septembrie, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia. Măsura adoptată de către autorităţile de la Varşovia este valabilă până în 29 septembrie. Această decizie a fost luată în contextul adoptării de către autorităţile polone de noi condiţii pentru operarea zborurilor către/ dinspre alte ţări în contextul pandemiei de COVID-19.

Cursele aeriene se reiau, anunțul MAE

"MAE menţionează că ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a abordat în mod repetat, în discuţiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuţiei din cadrul reuniunii informale în format Gymnich de la Berlin, din data de 28 august a.c., cât şi în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie a.c." , se arată într-un comunicat al Ministerului.

Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederaţia Elveţiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricţii sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/ autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

curse aeriene românia polonia
MAE a transmis că se reia cursa România-Polonia.[Sursa foto: PixaBay]

MAE aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: 0048 22 628 31 56; 0048 22 622 25 70; 0048 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate gratuit către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0048 694 486 683.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citeste si: Veste bună pentru români! Anunţul făcut de MAE

Citeste si: Belgia a încadrat România în zona roşie: Ce restricţii se impun?

Citeste si: MAE, după ce Ungaria a anunţat închiderea graniţelor: „Au fost deja solicitate...”

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51924 şi https://varsovia.mae.ro.

Citeste si: Atenție, români! Marea Britanie se pregătește de urgie. Coronavirus e mic copil


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si