Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024 va fi anunțat de BNR la ora 13.00. Vezi mai jos cum evoluează euro și dolarul în raport cu moneda națională.

Un euro-4.9731 lei

Un dolar-4.5371 lei

Un franc elvețian-5.3151 lei

O liră sterlină-5.7867 lei

Un gram de aur-298.1008 lei

Curs BNR joi, 11 ianuarie. La ce valoare sunt azi euro și dolarul

Până când cursul valutar BNR va fi actualizat pentru ziua de vineri, 12 ianuarie 2024, sunt valabile valorile din data de joi, 11 ianuarie.

Un euro-4.9723 lei

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Un dolar-4.5351 lei

Un franc elvețian-5.3251 lei

O liră sterlină-5.7780 lei

Un gram de aur-296.2584 lei

Citește și: Ajutor de 2.000 lei pentru mamele defavorizate, acordat începând din 2024

Euro ar putea trece de 5 lei în 2024

Moneda euro ar putea depăși pragul psihologic de 5 lei până la jumătatea anului 2024, spun experții.

Printre principalele motive de îngrijorare se numără politica fiscală și anul electoral încărcat care urmează atât în România, cât și în Europa și Statele Unite ale Americii. Acest lucru se traduce prin „scumpiri în lanț”.

Citește și: Salariile românilor, schimbare fără precedent în ultimii ani. Vestea bună din bugetul pe 2024

„În prima jumătate a anului 2024 ne așteptăm la o creștere a euro peste pragul de cinci lei, în principal din cauza faptului că avem o economie deficitară, avem alegeri în Statele Unite, avem alegeri în Europa, avem alegeri

în România, cheltuim mult mai mult decât producem, importăm mult mai mult decât producem și prin urmare vom avea costuri mai mari la casă, mașini inclusiv în alimentație”, a declarat Daniel Bogiu, expert plăți internaționale, pentru Știrile Kanal D.

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Cum va evolua moneda euro în primele 3 luni din 2024

Moneda naţională va înregistra o uşoară depreciere în primul trimestru al acestui an, pe fondul creşterii slabe a economiei locale, un euro urmând să fie cotat la 4,99 lei, în timp ce dolarul va atinge 4,70 lei, arată o analiză realizată de iBanFirst. 

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: "Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei- radioimpuls.ro

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Cursul valutar al zilei de 12 ianuarie 2024

Analiştii preconizează o uşoară tendinţă de depreciere a leului românesc, pe fondul creşterii slabe a economiei locale. Această încetinire este cauzată de provocările din sectorul serviciilor şi industrie, de slăbirea activităţii în zona euro, precum şi de măsurile de consolidare fiscală adoptate recent.

Creşterea reală a PIB-ului României în 2023 se situează în jurul a 2%, sub prognoza iniţială. 

"Mai mult, măsurile fiscal-bugetare adoptate aduc cu sine incertitudini şi riscuri economice.

La începutul acestui an, se aşteaptă ca rata anuală a inflaţiei să crească în România, influenţată de majorarea şi introducerea noilor taxe şi impozite.

Toţi aceşti factori interni, corelaţi cu situaţia economiei europene şi conflictul din Ucraina, afectează perspectivele de creştere şi moneda românească.

Pe de altă parte, Banca Naţională a României se evidenţiază în regiune ca fiind cea mai puţin tolerantă la volatilitatea valutară şi nu a permis o depreciere semnificativă a leului", se arată în analiza citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si