Cursul valutar BNR pentru azi, 18 iunie 2024, a fost anunțat la ora 13:00.

Verifică aici cotații valutare publicate de Banca Națională a României pe site-ul oficial al instituției: www.cursbnr.ro.

Cursul valutar BNR pentru 18 iunie 2024

Euro: 4,9766 lei

Dolar: 4,6402 lei

Franc elvețian: 5,2278 lei

Lira sterlină: 5,8856 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Leva bulgărească: 2,5445 lei

Lira turcească: 0,1422 lei

Gram aur: 344,9150 lei

Citește și: Vor fi din nou cozi la stațiile de alimentare. Cu cât se scumpește benzina și motorina după creșterea accizei la carburanți

Previziuni privind cursul de schimb

Previziunile realizate de Asociația CFA România privind evoluția cursului de schimb ne indică faptul că aproximativ 88% dintre participanți la studiul lunar estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Restul analiștilor previzionează o stagnare.

Valoarea medie a anticipațiilor pentru următoarele șase luni este de 5,0172 lei pentru un euro.

Datele CFA România mai arată că entru următoarele 12 luni, media se situează la 5,0719 lei pentru moneda europeană.

Citește și: Ce pensii se plătesc în țările din Europa. Peste 2.000 de euro pe lună în cinci țări din vestul continentului

Pe de altă parte, Indicatorul de Încredere Macroeconomică a avut o scădere de 12,3 puncte în luna aprilie a anului curent, ajungând la valoarea de 47,1. În acest context, 59% dintre analiștii organizației prevăd o reducere a ratei inflației în următoarele 12 luni, o scădere de la 75% față de exercițiul anterior.

"După corecţia înregistrată în lunile anterioare de către componenta de anticipaţii şi componenta de condiţii curente a scăzut substanţial.

Astfel, atât indicatorul de încredere, cât şi componentele sale, au ajuns la valorile înregistrate în noiembrie anul anterior. Aceste corecţii vin pe fondul încetinirii economiei, în pofida impulsului fiscal semnificativ, a anticipaţiilor de majorare a deficitului bugetar, precum şi a anticipaţiilor de majorare a fiscalităţii în 2025", a declarat Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, într-un comunicat de presă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si