Curtea Constituţională din Ecuador aprobă căsătoria între persoane de acelaşi sex

”Monumentul artiștilor muzicii românești” a fost inaugurat cu mare fast, în prezența multor nume mari din branșă.

E. V., joi 13 iunie 2019 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

CEE a precizat într-un comunicat, miercuri, că mariajul între persoane de acelaşi sex a fost aprobat de cinci dintre cei nouă magistraţi membri, într-o şedinţă cu uşile închise.

Cei patru judecători care s-au opus au apreciat că, pentru a recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, este necesar ca mai întâi ca aceasta să fie legalizată prin reforme constituţionale, potrivit procedurilor prevăzute de lege, prin intermediul Parlamentului, scrie News. 

”Această hotărâre are caracter constrângător, pentru că hotărârile Curţii Constituţionale se impun autorităţilor ecuadoriene”, a declarat pentru AFP juristul Gustavo Medina.

”Hotărârea Curţii Constituţionale este necesar să se aplice în ţară”, a subliniat acest fost preşedinte al Curţii Supreme şi fost procuror general.

”Asta înseamnă că Ecuadorul este mai egalitar, că este mai drept ca ieri, că drepturile omului sunt aceleaşi pentru toţi, fără discriminare”, a adăugat avocatul Christian Paula, de la Fundaţia Pakta, care consiliază aproximativ zece cupluri de acelaşi sex ce doresc să se căsătorească.

În 2015, Ecuadorul a recunoscut uniunea de fapt a persoanelor de acelaşi sex, printr-o reformă a Codului Civil.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si