Seismul a avut loc la ora 7.27 (4.27 GMT) la o adâncime de 90 de kilometri şi s-a simţit în capitala Greciei, potrivit Institutului. 

Grecia este situată pe importante falii geologice şi cutremurele sunt frecvente aici, mai ales în mare, cel mai des fără a face victime. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ultimul seism mortal, cu magnitudine 6,7, a avut loc pe insula Kos din Marea Egee, în iulie 2017, provocând moartea a două persoane.

Citeste si: Este informația momentului! Ce se întâmplă cu pacienții care s-au infectat cu Covid-19: "Este exact ce aţi sperat"

Dezastrul din 2017

Cutremurul a avut loc la 12 km nord-est de Kos, în apropiere de coastele Turciei, la o adâncime de 10 km, la ora locală (și a României) 1:31, potrivit datelor institutului american de monitorizare geologică USGS. Magnitudinea inițială a seismului a fost evaluată la 6,9, dar apoi a fost revizuită la 6,7. Autoritățile turce și elene au estimat magnitudinea la 6,3 și respectiv 6,4. În Turcia, oamenii au fost avertizați în privința unor replici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si