Dacă vă plac pastele trebuie să ştiţi că există o alternativă raw vegană, cel puţin la fel de gustoasă! Iata cum puteti pregati spaghete din dovlecei

Dacă vă plac pastele? Trebuie să ştiţi că există o alternativă raw vegană, cel puţin la fel de gustoasă. Un şef vă învaţă cum să înlocuiţi celebrele spaghete din paste făinoase cu unele din dovlecei. ##VIDEO20005##

miercuri 24 august 2016 , 19:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Usoare si sanatoase, pastele din dovlecei pot fi alegerea perfecta atunci cand doriti sa va rasfatati cu un adevarat cocktail de vitamine si nutrienti. Nu trebuie sa petreceti foarte mult timp in bucatarie si nu veti avea nevoie de aragaz sau cuptor. iar la final, bucatarul nostru promite un rasfat pentru papilele gustative. Aveti nevoie de: dovlecei, avocado, lamaie, miez de nuca, nuci caju, rosii cherry, usturoi, putina verdeata si ulei.

„Prima data facem spaghete. Spaghetele le facem cu aparatul acesta. Sa fie dolvecei mai mici pentru ca daca dovlecelul e mare, inauntru are prea ulte seminte si noi nu avem nevoie de seminte, dar avem nevoie de pulpa un pic mai tare”, explica bucatarul Manuel Betto.

Daca nu aveti la indemana un astfel de aparat puteti sa taiati dovleceii foarte subtire cu ajutorul unui curatator pentru legume.

"Facem spaghete pomodoro raw vegan. Cum facem: luam niste rosii cherry, le taiem in patru si le punem impreuna. Gustul puternic il dam cu oregano si punem un catel de usutori, il pisam asa si il bagam intreg, sa putem sa-l scoatem, sa-I dea doar mirosul”, spune bucatarul.

Condimentati totul cu sare si piper, adaugati putin ulei de masline si cateva frunze de busuioc verde, apoi amestecati bine. In cateva minute spaghetele pomodoro vor fi gata. Dovlecelul este considerat o adevarata sursa de potasiu, mangan, fosfor, magneziu, zinc si fier, dar si multe vitamine. In plus, in stare cruda este excelent pentru o gustare.

Cateva frunze de busuioc proaspat, suc de lamaie si ulei de masline, completeaza preparatul. Nu va mai ramane decat sa presarati sare si piper.

Manuel Betto, bucatar: "Sunt doua farfurii foarte usoare, foarte aromate, simple si sanatoase cu siguranta. Si cu asta va doresc pofta buna!”.


Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si