Dacia a facut istorie. S-a deschis primul muzeu dedicat acestor masini

Primul muzeu de masini istorice Dacia din tara a fost inaugurat, sambata, in municipiul Satu Mare. Muzeul a fost realizat de catre proprietarul unei foste firme de transport si a costat peste un milion de euro.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. sâmbătă 21 mai 2016 , 17:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Muzeul cuprinde 10 masini Dacia, modelele 1100, 1300, 1310, dar si un Logan din 2015, editie limitata. Pe langa masini, mai sunt expuse un portret al lui Nicolae Ceausescu si vechi obiecte din perioada comunista, informeaza Agerpres.

"Suntem de doua ori intr-un moment absolut singular in Romania, in primul rand pentru ca se infiinteaza primul muzeu al masinii Dacia si apoi este primul muzeu particular, facut de catre domnul Beniamin Kira

din resurse proprii. Noi, institutiile, l-am sprijinit doar cu binecuvantarile oficiale si de serviciu. De aceea spun ca evenimentul acesta este special", a declarat Felician Pop, directorul Muzeului Judetean.


Dacia 1300

Vicepresedintele clubului Retromobil Romania, Ioan Vlad, a spus ca, prin acest muzeu, Satu Mare reuseste sa faca istorie: "Acest eveniment este istorie, istoria automobilului romanesc, si ii felicit pe satmareni ca au reusit sa faca chestia asta, si in acelasi timp sunt invidios ca nu am reusit noi sa facem o chestie similara in Baia Mare. Este primul muzeu istoric de vehicule istorice romanesti din Romania. Nici Uzina Autoturisme Pitesti, nici alt organism din tara nu a reusit sa faca aceasta chestie. Sunt pasi marunti, dar importanti pentru istoria automobilului romanesc.

Satu Mare astazi face istorie", a declarat Ioan Vlad.

 

Dacia 1100


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si