Dacian Cioloș anunță condițiile pentru intrarea USR-PLUS la guvernare

”Eu nu știu să-i fi propus cineva alianței USR-PLUS să intre la guvernare, pentru o discuție serioasă pe acest subiect”, declară la RFI liderul PLUS, Dacian Cioloș. El precizează că dacă Guvernul Orban își asumă după alegerile prezidențiale să facă tot ce îi stă în putere pentru declanșarea alegerilor anticipate și își asumă la pachet ”câteva măsuri de bun simț”, noul Cabinet poate fi susținut.

D.S., miercuri 16 octombrie 2019 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacian Cioloș prezintă condițiile pentru susținerea Guvernului Orban: ”În măsura în care acest Guvern care ar urma să se instaleze își asumă ca după alegerile prezidențiale să facă tot ce îi stă în putere ca să putem declanșa alegerile anticipate și își asumă la pachet câteva măsuri de bun simț, din punctul nostru de vedere, pe care știm că românii le așteaptă, cum ar fi alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei ”Fără penali în funcții publice”, desființarea prin lege a recursului compensatoriu, care știm că a eliberat din închisori câteva zeci de mii de infractori și consultarea Parlamentului pentru poziția de comisar european, care ar trebui să fie propusă în zilele următoare, alianța a decis ca cei de la USR care sunt în Parlament să poată să voteze pentru susținerea acestui Guvern”.

Citeste si: Reacția lui Dacian Cioloș după ce Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef european

Liderul PLUS spune că formațiunea sa nu fuge de guvernare, dar nu vrea să facă vreun compromis în acest sens, pentru rfi.ro.

„Nu e deloc o reticență. Noi la PLUS chiar ne-am pregătit, am lansat în urmă cu câteva săptămâni acel program PLUS ACUM, în care tocmai pentru a arăta că suntem pregătiți să intrăm la guvernare, am spus care ar fi măsurile care din punctul nostru de vedere ar trebui și ar putea fi aplicate imediat ce am intra la guvernare. Deci nu e deloc o reticență, cel puțin din partea noastră, la PLUS, noi suntem gata de guvernare și nu fugim de asta, însă nu suntem dispuși să facem nici un fel de compromisuri, pentru a intra la guvernare (...). Noi suntem gata să intrăm la guvernare de mâine, însă pentru măsurile care noi credem că ar trebui aplicate e nevoie de o susținere parlamentară. Ăsta e motivul pentru care insistăm pentru alegeri anticipate”, a adăugat Dacian Cioloș.

Citeste si: Replici Dăncilă-Cioloş, pe tema performanţelor: "Când ai un guvern zero şi vorbeşti de performanţe, e cam greu de acceptat"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si