Ciolos a spus ca datele economice arata ca investitiile publice, cat si cele private au crescut in primul semestru al anului, fiind cu peste 7% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Investitiile publice au crescut cu peste 15%. As sublinia in special cresterile investitiilor cu infrastructura, care fata de anul trecut au crescut cu 22%", a spus Ciolos. In termeni reali, investitiile totale au fost de 12,8 miliarde de lei, reprezentand 1,7% din PIB.

In privinta investitiilor straine, Ciolos a spus ca acestea au crescut cu 2,3 miliarde fata de anul trecut, cresterea insemnand peste 25%.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Premierul a dat si date despre ANAF, care a avut in primele 8 luni ale anului incasari de 132,4 miliarde de lei.

"Nivelul de colectare a veniturilor a crescut cu 1,6 mld. lei, deci crestere cu 1,2% si asta in conditiile masurilor de relaxare fiscala", a precizat premierul.

Ciolos a mai spus ca datoria publica este de 32,2% din PIB, sub cerintele Tratatului de la Maastricht, de 60%.

Prim-ministrul a dat asigurari ca si deficitul este in continuare redus, prognoza fiind ca va fi la finalul anului de aproximativ 2,8%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si